Tilpass trefflisten

Etter å ha gjort et søk i Oria gir venstremenyen deg muligheter til å tilpasse trefflisten ytterligere. Materialtype, utgivelsesår, språk og bibliotek kan være fornuftige avgrensninger. Her tar vi en gjennomgang av noen av mulighetene.

Avgrens søket | Vis mer | Tilpass trefflisten

Avgrens søket

Materialtype

Dersom du er ute etter et spesifikt format gir denne innstillingen deg mulighet til å avgrense etter spesifikke materialtyper. 

Avgrens på materialtype

Avdeling

Om du sitter på Juridisk bibliotek og vil se om boka er i hyllene der, kan du velge å kun se treff ved Juridisk bibliotek under [Avdeling]. Husk at du har tilgang til å låne fra alle UBs bibliotek, og at det er mulig å bestille bøker til det biblioteket du oppholder deg på (dette kan ta noen dager). 

Avgrens trefflisten på avdeling.

Utgivelsesår

Du kan velge et spesifikt år, eller et tidsrom materialet du ser etter skal være utgitt innenfor. F.eks. Utgivelser fra det siste året, eller bøker fra 50-tallet.

Avgrens søket på utgivelsesår

Språk

Gir deg kun treff på språket du velger. 

Avgrens trefflisten på språk.

Vis mer

Du får i første omgang treff på artikler du har tilgang til som student/ansatt ved UiO eller OUS. Huker du av for [Vis flere treff] kan du også se og også bestille materiale som ikke finnes på ditt bibliotek.

artikkelsøk - vis mer

Tilpass trefflisten

Etter du har søkt og fått treff, kan du tilpasse trefflisten din ved å velge [Tilpass trefflisten]. Du kan også [Endre] tidligere tilpasninger.


Her huker du av dine foretrukne fagområder. Dette vil gjøre at du kan få mer relevante treff for faget du velger.

Huker du av for  [Foretrekk nyere materiale] vil du få nyere poster høyere opp.

 

Publisert 27. mai 2016 10:23 - Sist endret 5. des. 2017 14:57