English version of this page

Tilpass trefflisten

Har du fått for mange treff, eller finner du ikke det du leter etter, kan du tilpasse trefflisten i høyremenyen. Materialtype, utgivelsesår, språk og bibliotek kan være fornuftige avgrensninger.

Sorter trefflisten

Trefflisten er sortert etter relevans, det vil si at treffene som passer best med ditt søk, kommer øverst. Du kan endre til å sortere etter dato, forfatter eller tittel.

Tilpass og avgrens søket 

Materialtype

Dersom du er ute etter et spesifikt format gir denne innstillingen deg mulighet til å avgrense etter spesifikke materialtyper.

Avdeling

Om du sitter på Juridisk bibliotek og vil se om boka er i hyllene der, kan du velge å kun se treff ved Juridisk bibliotek under [Avdeling]. Husk at du har tilgang til å låne fra alle UBs bibliotek, og at det er mulig å bestille bøker til det biblioteket du oppholder deg på (dette kan ta noen dager). 

Utgivelsesår

Du kan velge et spesifikt år, eller et tidsrom materialet du ser etter skal være utgitt innenfor. F.eks. Utgivelser fra det siste året, eller bøker fra 50-tallet.

Språk

Gir deg kun treff på språket du velger. 

Vis mer

Du får i første omgang treff på artikler du har tilgang til som student/ansatt ved UiO eller OUS. Dersom du vil utvide søket til artikler vi ikke kan gi fullteksttilgang til kan du hake av i denne boksen til høyre for trefflisten etter at du har søkt:

Artikler du ikke får fullteksttilgang til kan bestilles.

Innholdet i noen av artikkeldatabasene vi abonnerer på kan ikke søkes direkte i via Oria, f.eks. Lovdata og Atekst. Velg [Databaser] for å få oversikt over databaser for ditt fag, også de som ikke inkluderes i søket.

Dersom du fortsatt ikke får tilgang selv om du har logget deg på UiO-nettet og tidsskriftet er merket med grønn prikk er det fint om du gir oss beskjed slik at vi kan rette feilen.

Personlig tilpasning

Huker du av for personlig tilpasning for du mulighet til å huke av for dine foretrukne fagområder. Dette vil gjøre at du kan få mer relevante treff for faget du velger.

 

Publisert 12. des. 2017 11:22 - Sist endret 18. apr. 2018 15:28