Velkommen til semesterstart på UB

I semesterstartuka møter du også biblioteket, på omvisning, informasjonsmøter eller på stand rundt om på Universitetet.

Foto: Fredrik Hovind Juell

Kom til et av våre bibliotek, få et drops og hør hvordan vi kan hjelpe deg gjennom studietiden på Universitetet i Oslo.

HumSam-biblioteket

  • 10. - 11. august: Vi står på stand utenfor Georg Sverdrups hus, svarer på spørsmål og tar med faddergrupper inn på omvisning
  • 11. - 13. august: Studentbiblioteket Sophus Bugge har introkurs for nye bachelorstudenter i aud. 2, Georg Sverdrups hus.
  • 13. august: Registreringshjelp for internasjonale studenter i biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Juridisk bibliotek

  • 10. august: Omvisning for faddergrupper kl. 13-15 (i samarbeid med fakultetet). Bli med i trekningen om to lovsamlinger.

Medisinsk bibliotek

  • 11. august: Vi tar i mot faddergrupper for omvisning.
  • 13. august: Introduksjonsforelesning i Store auditorium, Domus Medica kl 12.45-14. "Informasjonskompetanse, hva og hvorfor?"

Realfagsbiblioteket

  • Hele uka: Sammen med MN-studieinfo, student-it, MN-fakultetets studentutvalg, Reallistforeningen og SiO mat og drikke ønsker vi nye og gamle studenter velkommen.

 

Fem tips til en god studiestart

Lån bøker og forny på nett

Du kan låne bøker og pensumbøker på biblioteket, helt gratis. Søk opp bøkene i uio.oria.no, hent på hylla og lån. Vanlig lånetid er 4 uker, pensum kortere tid. Du kan fornye lån selv i Oria. Studentkortet ditt er lånekortet på UB.

Les på skjerm med tilgang hjemmefra

Som student på UiO har du tilgang til tusenvis av elektroniske bøker, tidsskrifter og forskningsartikler, uansett hvor du er.

Få hjelp til søk og skriving

Vi hjelper deg med å søke på den smarteste måten og gir deg gode råd om hvordan du gjør oppgaven din bedre. Bli med på et kurs eller spør om hjelp i biblioteket!

Studér i biblioteket

I de 22 bibliotekene på UiO er det leseplasser, grupperom og stille lesesaler. Finn din favorittplass fra studiestart og skaff deg gode arbeidsvaner.

Det skjer i biblioteket

Faglige foredrag, populærvitenskapelig stand-up, direktesendt radioprogram, utstillinger; møt andre studenter og forskere på arrangementer i biblioteket

Publisert 29. juni 2015 09:32 - Sist endret 10. aug. 2015 15:50