Boklansering: Media Resistance. Protest, Dislike, Abstention

Motstand mot populærkultur, TV og sosiale medier. Velkommen til lansering av boken «Media Resistance: Protest, Dislike, Abstention» av professor i medievitenskap Trine Syvertsen. Arrangementet er gratis og åpent for alle!

Om arrangementet

Mediene har gjennom historien vært kritisert for å undergrave moral, kultur, opplysning, demokrati, felleskap og helse. De blir også kritisert for å bryte ned moralske grenser, spre lavkultur og undergrave god smak, fremme desinformasjon og trivialiteter, polarisere og skape konflikter, skape avhengighet og bidra til en passiv og usunn livsstil. I den nye boka «Media Resistance: Protest, Dislike, Abstention» (open access, Palgrave), skriver professor i medievitenskap Trine Syvertsen om reaksjoner og protester mot bøker, populærlitteratur, kino, radio, tegneserier, TV, samt sosiale og digitale medier gjennom tidene.

Program:

  • Presentasjon av boka v/Trine Syvertsen
  • Mediemotstand gjennom tidene, samtale mellom Trine Syvertsen, Karl-Fredrik Tangen og Marina Tofting

Trine Syvertsen er professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved UiO, med forskningsfeltene mediehistorie, mediepolitikk, TV-utvikling og digitale medier. 

Karl- Fredrik Tangen er samfunnsgeograf, og underviser i forbrukersosiologi, kommunikasjon, PR, metode og medier på Høyskolen i Kristiania. 

Marina Tofting er leder for samfunnskontakt og kommunikasjon ved Det Norske Videnskaps-Akademi. Hun har tidligere vært sjef for NRKs radionyheter.

 

Åpent arrangement. Enkel servering.

Velkommen!

Open access

«Media Resistance: Protest, Dislike, Abstention» er utgitt på Palgrave Macmillan i april 2017. Den er tilgjengelig open access gjennom støtte fra IMKs og UiOs publiseringsfond, sistnevnte administreres av Universitetsbiblioteket. Her kan du lese boka.

Les mer om boka på nettsidene til Institutt for medier og kommunikasjon.

Publisert 27. apr. 2017 15:30 - Sist endret 8. mai 2017 13:38