Skrivenatt på biblioteket

Skrivenatt på biblioteket er et tilbud til alle studenter ved Universitetet i Oslo. Her kan du skrive alene, sammen med andre, få hjelp av mentorene på Akademisk skrivesenter, delta på workshoper, høre foredrag og bli kjent med biblioteket. Sett av en kveld til fullt fokus på skriving! 

Fullt fokus på skriving!

Skrivenatt er et tilbud til alle studenter ved Universitetet i Oslo. Denne kvelden kan du henge på Universitetsbiblioteket og kun fokusere på skriving. Du velger selv hva du vil jobbe med. Du kan både skrive på egenhånd, sammen med andre, og få hjelp fra fagfolk og mentorer. Du blir kjent med biblioteket, og kan få hjelp til litteratursøk. Gjennom hele kvelden vil det være tilbud om kurs og foredrag.

Ikke glem skrivesaker, og evt. PC og egne notater. Har du planer om å bli hele kvelden kan det være lurt å ta med mat og drikke. Vi serverer kaffe, te og noe å bite i fra kl. 22-24.

Program 

Alle lokalene er i 1. etasje

Scene HumSam

1700-1800
Writing Your Master’s Thesis: From A to Zen (SAGE 2017)
What's it really like to write a Master's thesis? What kind of challenges can you expect, and how can you deal with them? 
Boklansering og foredrag ved Lynn P. Nygaard, skrivecoach og forfatter av boken Writing for Scholars (2015). Talk will be in english.

18.00-19.00 
Vi viser filmer fra «Søk & Skriv» www.sokogskriv.no
 

19.00-19.30
«5 tips til realister (og andre) som vil skrive godt» / «5 tips for writing well in the Life Sciences» 
Åsmund Eikenes, author and PhD in cell biology. Talk will be in English
 

20.30-21.00
«Prøving og feiling i akademia»
Pher-M Strand, HumSam-biblioteket
Vurderer du å begynne på universitetet? Eller er du usikker på om du skal slenge deg på et masterprogram? Kanskje du har begynt, og føler deg veldig usikker på hva en bachelor eller masteroppgave i det hele tatt betyr? Kom og hør et personlig og morsomt foredrag som kanskje gir deg noen svar.
 

23.00-23.30
Lydmeditasjon
Solveig Isis Sørbø, Realfagsbiblioteket
OBS: Ta gjerne med egen matte! Vi har noen til utlån.
 

Oasen

18.00-19.00 
«Jus-hjørnet: Bruk av kilder på jus»
v/Juridisk bibliotek
Lurer du på hvordan du skal henvise til forskjellige typer rettslige kilder? Er du usikker på hvordan du utelater noe fra et sitat? Når er det nødvendig å henvise ved bruk av fotnoter, og når er det overflødig? Juridisk bibliotek holder et praktisk minikurs om bruk av kilder innen jus. Her tar vi opp store og små spørsmål om henvisningsteknikk som vi ofte får henvendelser om. Studenter som ikke tar rettsvitenskap, men som benytter seg av rettslige kilder i oppgaveskrivingen, er også hjertelig velkomne.
 

19.30-20.00
«Den første setningen»
Minikurs ved Ingerid Straume, Akademisk skrivesenter
 

20.00-20.30
«Å skrive avsnitt»
Minikurs ved Ingerid Straume, Akademisk skrivesenter
 

21.30-22.00
Lydmeditasjon
Solveig Isis Sørbø, Realfagsbiblioteket
Ta gjerne med egen matte! Vi har noen til utlån
 

Skrivesenteret

18.00-19.00
Workshop i EndNote for Mac
Ragnhild Sundsbak, HumSam-biblioteket
Alle må ha med egen Mac med EndNote X8 installert. Hvis du trenger hjelp til installering, må du kontakte IT ved ditt eget institutt/fakultet på forhånd.
 

19.00-19.30
«Perler fra UBs digitale skattkammer»
Ingerid Schive-Nielsen, HumSam-biblioteket
Her får du blant annet høre om et internasjonalt avisarkiv med New York Times, Le Monde, Al Jazeera og Jerusalem Post, et leksikon innen SV-fag og en skjønnlitterær informasjonstjeneste for studier, forskning og ren leseglede.
 

  • Biblioteksskranken er åpen hele kvelden. Biblioteket stenger kl. 24
  • Kaffe, te og frukt fra kl. 20

Åpent for alle, ingen påmelding!

Publisert 22. mars 2017 14:56 - Sist endret 5. apr. 2017 10:02