Sophus Bugges Salong: Øyvind Rimbereids lyrikk

Rimbereid har gitt oss strålende, nyskapende poesi om noen usannsynlige temaer: oljebransjen, lovsamlinger, børsen og en gammel hest. Hvordan har han fått det til?

Øyvind Rimbereid er en av de aller fremste lyrikerne i norsk samtidslitteratur. I boka "Rimbereids lyrikk: Hendelser og poetiske øyeblikk" gir Per Thomas Andersen den første større tolkning av Rimbereids lyrikk, med vekt på langdiktene fra Solaris korrigert, Herbarium, Jimmen, Orgelsjøen og Lovene. Andersen kommer til salongen for å snakke om Rimbereid i samtale med lyrikkekspert Hans Kristian Rustad.

Per Thomas Andersen er professor i nordisk litteratur på Institutt for lingvistiske og nordiske studier.

Hans Kristian Rustad er førsteamanuensis i nordisk litteratur på Institutt for lingvistiske og nordiske studier.

Øyvind Rimbereid (født 1966) ble i 2009 nominert til Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Herbarium (2008), som også vant Brageprisen i åpen klasse for 2008. Tidligere har diktsamlingen Solaris korrigert blitt inkludert som den nyeste utgivelsen i én versjon av Norges litterære kanon, en liste over norsk litteraturs 25 viktigste verker, utarbeidet av en fagjury fra Norsk litteraturfestival.

Publisert 15. feb. 2018 13:18 - Sist endret 21. feb. 2018 11:01