BIO-torsdag: Vaksiner – myter og fakta

Foredrag ved Tone Fredsvik Gregers, førstelektor - Skolelaboratoriet i biologi.

Det finnes ingen tvil om hva vaksiner har betydd for verdens folkehelse. Med unntak av tilgang på rent vann er det antakelig ingen tiltak som har bidratt sterkere til å redusere dødelighet, sykdom og livslange lidelser.  Likevel finnes det skepsis og mistanker mot vaksiner og deres innhold. Stadig ser vi at den offentlige vaksinedebatten er preget av uttalelser og meninger som ikke kan dokumenteres vitenskapelig. 

Samtidig er vaksiner svært komplisert. For å forstå dem må vi ha kunnskap om patogenenes, det vil si de sykdomsfremkallende mikroorganismenes, biologi og immunforsvarets funksjon.

På BIO-torsdag 27. oktober gjør Tone Fredsvik Gregers greie for sammenhengen mellom patogener og immunforsvaret. Hun forklarer hvordan vaksiner er bygget opp, hva de inneholder og hvorfor. Hvorfor finner vi for eksempel aluminium i noen vaksiner og ikke i andre? Mange skeptikere hevder at naturlig infeksjon gir lengre beskyttelse enn vaksiner. Er det sant? Hun tar også for seg bivirkninger: Hva snakker vi om når snakker om bivirkninger? Og er det sant at vaksiner kan spre virus? 

 

BIO-torsdag

Hver siste torsdag i måneden vil profilerte forskere innen biologi ved UiO fortelle om sin forskning og om det nyeste innen sitt forskningsfelt. BIO-torsdagene er en fin anledning til å lære mer om forsknings innen biologi og møte kolleger. Det blir enkel servering.

 

Foredraget er åpent for alle, velkommen!

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate
Publisert 21. okt. 2016 07:35