Påskeharen og Hr.Jespersens påskerebus

Drømmer du om påskeferie når du egentlig må sitte inne og lese? Bli med påskeharen og hr. Jespersen på en tur! Påskeharen har i år lagt ut på langtur for å gjemme eggene, og vil ta deg med jorden rundt, inn i jorda, ut i verdensrommet og tilbake. Heldigvis har hr. Jespersen lagt ut spor for å hjelpe deg å finne igjen påskeharen. 

ill. colourbox

Hvert spor er en rebus. Løser du rebusen finner du tittelen på en bok som finnes i en av de ti samlingene. Du finner så boken ved å bruke appen til Realfagsbiblioteket. Inni boken finner du så to ting: En ny rebus og et tall. Tallet noterer du deg før du løser rebusen. Dukker det opp mange som vil løse samme rebus, kan du spørre bibliotekaren i skranken om en kopi av arket, bare oppgi tallet og i hvilken samling du fant rebusen.

Hvis du klarer alle rebusene finner du et kjent løsningstall viss du leser baklengs. Skriv løsningstallet på en lapp sammen med navnet ditt og lever til påskeharen, så er du med i trekningen om et påskeegg.

Siden det nesten er påske og dessuten midtveisuke er påskeharen ekstra grei. Alle som har prøvd å løse en rebus får derfor premie av påskeharen. Denne premien må hentes ved oppmøte i påskeharens hi.

Står du fast? Hr. Jespersen har lovet å hjelpe deg med noen hint!

Første rebusen får du i skranken når rebusjakten starter, kl. 10:00

Trekning av vinneren av påskeharens største egg på scenen kl 13:45!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Science Debate
Publisert 8. mars 2016 15:54 - Sist endret 9. mars 2016 09:05