Bokslipp - Stjerneklart

Tenk på det ufattelig store universet. Så fjerner du en ørliten prikk – jorda – fra bildet. Det du sitter igjen med er temaet for antologien Stjerneklart – siste nytt fra verdensrommet. I Stjerneklart har redaktørene samlet de beste norske tekstene som er skrevet om verdensrommet de siste årene.

I tillegg inneholder boka sju helt nye tekster.

Antologien favner vidt: Hva var før Big Bang? Kommer livet på jorda fra andre planeter? En kvasar lyser mer enn tusen milliarder soler, men hva er en kvasar? Og hvorfor kan vi se den samme kvasaren seks forskjellige steder på himmelen?

«Drømmen om verdensrommet bør snarest vekkes til live», skriver en av forfatterne. Med kunnskapen i denne boka blir drømmene dine mer enn bare fantasier.

Boklanseringen vil foregå i høyst jordiske omgivelser på Realfagsbiblioteket 22. september. Vi kan blant annet friste med korte presentasjoner om temaer fra verdensrommet og gratis kake og kaffe.

Og ikke minst: Aslag Guttormsgaard fra Black Debbath vil fremføre «Rydd Rommet» – så vidt vi vet den eneste norske rocketeksten som setter den stadig økende romsøppelproblematikken på agendaen innenfor rockesjangerens insisterende og tydelige format.

Kake serveres fra kl. 15:00.

Det vil bli salg av boken til spesialpris.

Bokas redaksjon har bestått av:

  • Jostein Riiser Kristiansen
  • Hanne Sigrun Byhring
  • Anna Kathinka Dalland Evans
  • Marianne Moen
  • Bjørn H. Samset
  • Henrik H. Svensen

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

Emneord: Science Debate, Astrofysikk, Boklansering
Publisert 2. sep. 2015 13:57 - Sist endret 21. sep. 2015 09:21