Apollon: Nordområdene

UiO satser på tverrfaglig nordområdeforskning. I den nye utgaven av Apollon kan du lese om pulserende breer, russisk-amerikansk krangel om arktisk flora, miljøgifter i fugleblod, nordlyskaos og juridiske problemer når havisen smelter.

ill.Apollon

Program:

  • Trine Nickelsen, redaktør, ønsker velkommen
  • Nils Christian Stenseth, professor ved Institutt for biovitenskap og leder av Senter for økologisk og evolusjonær syntese (CEES) forteller om forskningssamarbeidet "Arven etter Nansen", forskningsskipet Kronprins Haakon og forskning i isen i det nordlige Barentshavet.
  • Inger Nordal, professor ved Institutt for biovitenskap er initiativtaker til en felles arktisk flora. Hun forteller om det internasjonale arbeidet med kartleggingen av det biologiske mangfoldet i nord.
  • Lene Liebe Delsett, stipendiat hos øgleforskeren Jørn Hurum ved Naturhistorisk museum. Vi får høre om fiskeøglenes evolusjon og øglegravetokt på Svalbard i sommer.
  • Ingrid M. Anell, postdoktor hos Alvar Braathen ved Institutt for geofag, snakker om hvordan stratigrafien på Svalbard gjenspeiler geologien i Barentshavet. Dette kan løse gåten om hvor oljen finnes.
  • Erik Røsæg, professor ved Nordisk institutt for sjørett og leder for nordområdeutvalget ved UiO, tar for seg konsekvensene av den norske petroleumsloven. Norge tar ikke ansvar for oljeutslipp i Barentshavet som treffer den russiske nordkysten.

Vertskap ved Kirsten Borse Haraldsen og Realfagsbiblioteket

  • Marsipankake og utdeling av Apollon.

 

Apollon er Universitetet i Oslos populærvitenskapelige forskningsmagasin. Apollons papirutgave utgis fire ganger årlig, mens nettutgaven oppdateres jevnlig med både aktuelle artikler og fokus på forskjellige temaer. Forskningsmagasinet retter seg mot eksterne miljøer og personer, men også mot dem som studerer og arbeider ved Universitetet i Oslo. Det er gratis å abonnere på papirutgaven.

 

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

 

Emneord: Lansering, Apollon, Nordområdene, Forskningskommunikasjon
Publisert 8. jan. 2016 15:14 - Sist endret 1. juli 2016 09:28