MNKOM-lunsj: Forskning og følelser

Hva skjer når man bruker litterære grep for å formidle naturvitenskap? Med: Frøydis Sollid Simonsen, Henrik H. Svensen og Dag O. Hessen

Arrangementet sendes direkte!

Naturvitenskapen er fornuftens to streker under svaret, mens skjønnlitteraturen gir rom for tolkning, følelser og personlige beretninger. Vinner fornuften eller følelsene formidlingskampen i dagens samfunn? Hvordan kan vi skape riktig balanse av forskning og følelser i forskningsformidling?

Tre forfattere møtes til lunsj for å fortelle om hvordan skrive om naturvitenskap med litterære grep, og lese utdrag fra egne bøker. Kan forskeren virkelig ty til en personlig fortellerstemme? Eller blir det, som enkelte kritikere har påpekt, som å sukre den bitre fakta-pillen?

Hvordan kan forfatteren skrive litterært om naturvitenskap?

Frøydis Sollid Simonsen er utdannet tegneserietegner i Malmö i Sverige og tegner ukentlig en stripe i Klassekampen. Hun debuterte skjønnlitterært med Hver morgen kryper jeg opp fra havet i 2013, og skrev boksingelen Dyr, sortert etter alder året etter. Henrik Svensen er geolog, forsker og sakprosaforfatter (Enden er nær, Bergtatt), Dag Hessen er biolog, forsker og sakprosaforfatter (aktuell med boken Karbon).

 

Velkommen til påfyll av forskningsformidling og vitenskapsjournalistikk!

Om MNKOM-lunsj

MNKOM-emnet på MatNat byr på foredrag og sofadebatter i foajeen på Realfagsbiblioteket for alle. Vårens tema er naturviterens stemme i samfunnet. MNKOM-lunsj er en del av det samme emnet som går hvert vårsemester. 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

Arrangør

MNKOM og Realfagsbiblioteket
Emneord: Science Debate
Publisert 21. jan. 2016 13:17 - Sist endret 28. jan. 2016 08:03