Yuval Harari - Sapiens: En innføring i menneskehetens historie

Er vi  - Homo sapiens - kronen på skaperverket, eller den største trusselen mot Jorden? Hvordan kunne det ha seg at vår menneskeart kunne danke ut de andre artene som sameksisterte med oss for 70 000 år siden? Vi  troner alene på toppen av næringskjeden, men vil vi kunne overleve det tredje årtusen?  

ill. Bazar forlag

Yuval Harari er forfatteren bak den internasjonale bestselgeren Sapiens: En innføring i menneskehetens historie. 16. mars besøker den populærvitenskapelige superstjerna Universitetet i Oslo. 

Sapiens er en sakprosabok om menneskehetens historie. Om arten Homo sapiens' enestående talent for å ha tillit til imaginære størrelser, og om hvordan landbruket ikke representerte en overgang til sivilisasjon, men til ufrihet og kapitalisme. Henning Mankell mente dette var av det beste han hadde lest om temaet, Dag Hessen og Jørn Hurum er begeistrede. Men hva synes andre akademikere om denne typen vitenskapsformidling og historiefortelling?

Boken er solgt i millioner av eksemplarer internasjonalt og har gjort Yuval Harari til en berømthet. Nå er boken kommet i norsk oversettelse. Sammen med Bazar forlag har vi klart å få forfatteren til Norge og vil presentere ham for et norsk publikum. Arrangementet finner sted i Sophus Lies auditorium sentralt på Blindern (se kart under) og er åpent for alle. Etter forelesningen og en samtale om boken med norske forskere, blir det servert forfriskninger og anledning til å  få kjøpt og signert boken.
 

Yuval Noah Harari har en doktorgrad i historie fra Universitetet i Oxford. Han er professor ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem og er en ettertraktet foreleser over hele verden.
 

Program:

  • Velkommen ved Harari-fan, øglejeger og professor Jørn Hurum
  • "How humans conquered the world" forelesning ved Yuval Harari
  • Yuval Harari i samtale om "Sapiens" med paleontolog Lene Liebe Delsett, professor Jan Grue

Ordstyrer: journalist og forfatter Linn Stalsberg.

 I etterkant av foredrag og samtale blir det mottakelse, boksalg og signering i Vilhelm Bjerknes hus.

Foredraget streames

Anmeldelser av boka:

 

Harari på TED

 

Arrangementet foregår på engelsk

 

 

 

 

 

 

 

 

Receive newsletters from the Science Library

Emneord: Science Debate
Publisert 17. feb. 2016 09:21 - Sist endret 21. aug. 2017 10:45