Livsvitenskap i lunsjen: Innovasjon

70 prosent av patentene som blir tatt ut gjennom UiOs innovasjonsselskap Inven2, kommer fra fagmiljøer knyttet til livsvitenskap innovasjon er derfor sentralt i livsvitenskapen.

ill. UiO Livsvitenskap

Innovasjon betyr å fornye eller å skape noe nytt. Men hva er egentlig innovasjon? På Livsvitenskap i lunsjen vil du denne gang få anledning til å høre fem personer fortelle om innovasjon fra forskjellige perspektiver.  Tre av dem har vunnet innovasjonspriser for sin forskning, en av dem forsker på innovasjon og en jobber i et innovasjonsselskap.

 

Velkommen til Livsvitenskap i Lunsjen med tema innovasjon.

Program

Professor Magnus Gulbrandsen fra TIK, Senter for teknologi, innovasjon og kultur innleder om innovasjon og livsvitenskap.

  • Erik Fosse fra Medisinsk fakultet og vinner av UiOs innovasjonspris 2015 - Medisinsk teknologi

  • Ole Kristian Hjelstuen, direktør i Inven2  - Hvem lager det nye næringslivet?

  • Malin C. Bern og Marita Knudsen Sand, vinnere av innovasjonsprisen på IBV 2015 - Stoffer i vår egen kropp inspirerer fremtidens super- medisiner

Ordstyrer: Jessica Lönn-Stensrud, førstebibliotekar og PhD i mikrobiologi, Realfagsbiblioteket

 

Ta med matpakka og kom, vi spanderer kaffe og te!

 

Livsvitenskap i lunsjen

Seminarserien gir deg innblikk i hva livsvitenskap er, og hvilke problemstillinger UiO og samarbeidspartnere jobber med innen livsvitenskap. Du møter både etablerte toppforskere og unge talenter som gjennom mange ulike tilnærminger jobber for å løse og belyse samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Serien vil ha noen seminarer på norsk og noen på engelsk. Seminarene er et samarbeid mellom fakulteter og institutter, Studentparlamentet, Realfagsbiblioteket og UiO:Livsvitenskap.

 

Arrangementet sendes direkte!

 

Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

 

Emneord: Livsvitenskap i lunsjen, Science Debate
Publisert 21. jan. 2016 16:04 - Sist endret 1. juli 2016 09:44