Vaffel & Vitenskap

En av lytterne spør ekspertpanelet i Abels tårn: Hva kan vordene foreldre gjøre før unnfangelsen for å sikre at barna vi planlegger å få skal bli friske, glade og evnerike? Og - vil samme råd gjelde for mor og far?

Ukas sak

Ill: Karoline Moe

Hva kan vi gjøre for å sikre at barna vi planlegger å få skal bli friske, glade og evnerike? Det var tilsynelatende litt lettere før i tiden; da trodde vi som planla å bli foreldre at vi ikke kunne gjøre noe for å unngå at ungene arvet våre utstående ører eller andre familiesæregenheter. Men nå, nå vet vi at forhold i miljøet, i tillegg til genene våre, er med på å bestemme egenskaper som barna får! Og det har altså fått en av lytterne til å spørre ekspertpanelet i Abels tårn: Hva kan vordene foreldre gjøre før unnfangelsen? Og - vil samme råd gjelde for mor og far?

I tillegg

Når fugler flyr sørover - velger de da en leder i flokken som er spesielt dyktig til å finne fram? For det er vel forskjell på personlighet og intelligens hos fugler også? undrer en Ekko-lytter? Eller kanskje er god orienteringsevne noe alle fugler har?

Det skal også serveres både kald og varm kaffe…

Ukas panel

• Molekylærbiolog Sigrid Bratlie Thoresen
  • Fysiker Anne Schad Bergsaker
  • Evolusjonsbiolog Glenn - Peter Sætre

Som alltid serveres det kaffe og bafler - fra 09:45!

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 17. nov. 2016 12:51 - Sist endret 17. nov. 2016 13:24