Vaffel & Vitenskap

Hva det er som tilsettes brød og kaker som gir det uendelig lang holdbarhet? Hva skjer med tyggegummi som kastes ned i doen? Hvorfor har vi tidssoner? Hjelper det å vaske frukt og grønsaker før vi spiser dem?

Ukas sak

Ill: Karoline Moe
Ill: Karoline Moe

Og nå til en av lytterne våre i Finnmark som er bekymret: Det lokale bakerier har fått nye brød, de er svampaktige i konsistensen og kan ligge i dager og uker uten å mugle. -Hva i all verden er det de kan ha i brødet som gjør det til en svamp? spør lytteren vår som skriver at brødene ikke smaker noe godt, og som også lurer på om han bør være bekymret over det han får i seg?

Dermed er det ikke bare vafler på menyen i Abels tårn, panelet tygger også på noe svampaktig bakverk med veldig lang holdbarhet!
 

I tillegg

Hva skjer med tyggegummi som kastes ned i doen? Hvorfor har vi tidssoner? Og, hjelper det å vaske og tørke frukt og grønsaker før vi spiser dem?


Ukas panel

  • Ernæringsforsker Birger Svihus
  • Miljøkjemiker Tone Gadmar
  • Fysiker Are Raklev

 

 

Kaffe og bafler serveres - fra 09:45!
 

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 19. jan. 2017 12:46