Vaffel & Vitenskap

Kan det stemme at brødkniven er et fullstendig overflødig kjøkkenredskap? Og hvorfor hjelper det å bysse et barn?

Ukas sak

Ill: Karoline Moe

Abels tårn skal denne gangen teste følgende påstand fra en av lytterne våre: Brødkniven er et fullstendig overflødig kjøkkenredskap! Vår lytter mister stadig oversikten over hvor brødkniven befinner seg og har derfor gjentatte ganger måttet ty til en helt vanlig kjøkkenkniv. Nå rapporterer han at det går kjempebra! Brødknivens utforming bidrar null og niks til forbedret brødskjæring, hevder han.

I tillegg

Hvorfor hjelper det å bysse barn?, undrer en trebarnsfar som har rukket å tenke mye på akkurat den saken. Så mye at han har sendt oss fire hypoteser – selv om han har glemt den siste! – og ber ekspertpanelet i Abels Tårn finne ut hvilken som er riktig.

Ukas panel

• Kjemiker Ole Swang
  • Paleontolog Lene Liebe Delsett
  • Baker / Matforsk Hans Helge Raae Olsen

Kaffe og bafler serveres - fra 09:45!

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 9. feb. 2017 13:15