Vaffel & Vitenskap

Hvor lenge kan en mor som ammer overleve på sin egen morsmelk? Hvordan er kokepunktet for vann på steder som er under havets nivå? Og, panelet ser på det siste fra antimaterie-forskningen.

Ukas sak

Ill: Karoline Moe
Ill: Karoline Moe

Vi har utvilsom en del lyttere som er småbarns-foreldre. Denne gangen er det en pappa som sier at han lurer på noe som nok er påvirket av livssituasjonen hans, for han funderer altså på hvor lenge  en mor som ammer kan overleve på sin egen morsmelk?

I tillegg

Panelet ser på det siste fra antimaterie-forskningen. Og, kokepunktet for vann synker med høyden, det betyr at vi må koke egg litt lenger på Galdhøpiggen enn i lavlandet. Men: hvordan er det i  Jeriko, som ligger under havets nivå? Er kokepunktet der over 100 grader?


Ukas panel

  • Fysiker Anja Røyne
  • Zoolog Petter Bøckman
  • Partikkelfysiker Lillian Smestad

 

Kaffe og bafler serveres - fra 09:45!
 

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 16. feb. 2017 18:30 - Sist endret 16. feb. 2017 18:33