Vaffel & Vitenskap

Når en som er blind sier at han eller hun ser ingenting - hva ser de da? Hva er ingenting? Hva gjør du hvis det er like mange e-coli-bakterier på drikkeflasken din som på et toalettsete?

Ukas sak

Når en som er blind sier at han eller hun ser ingenting - hva ser de da? Når tante sier hun ønsker seg ingenting til jul – hva skal hun få? "Hva er ingenting?" Spørsmålet kommer fra et barnebarn til oss via en bestefar som i alle fall vet at det er ingenting panelet i Abels tårn ikke kan svare på.

Hva gjør du hvis det er like mange e-coli-bakterier på drikkeflasken din som på et toalettsete? Finne fram sprit og full rensing eller er dette litt hysterisk? Gjør det noe at det er noen tarm-bakterier på flasker og matbokser?

Vi setter over til Torkild Jemterud i Realfagsbiblioteket på Universitetet i Oslo.

Ill: Karoline Moe

I tillegg

Vi skal også forklare hvorfor minus ganger minus er pluss.

Ukas panel

•         Logiker Roger Antonsen

•         Fysiker og klimaforsker Bjørn Samset

•         Lege Ida Kathrine Gravensteen

Kaffe og vafler serveres - fra 09:45!

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: ekko, abels tårn, vaffel og vitenskap
Publisert 30. mars 2017 15:07 - Sist endret 30. mars 2017 15:43