Vaffel & Vitenskap

Har du opplevd at i det du skal til å ringe noen - så ringer de til deg? Skummelt? Kan vi tenke oss friske eller syke? Og er det forskjell på pollen i byen og på landet?

Ukas sak

Ill: Karoline Moe
Ill: Karoline Moe

Du bestemmer deg for at du skal ringe Marit, det er lenge siden dere har pratet sammen og hun bor langt unna. Men AKKURAT i det du skal slå nummeret, så plinger det i telefonen - og det er Marit! Skummelt? Tilfeldigheter?

I tillegg

Kan vi tenke oss friske eller syke? -Kanskje ikke i absolutt alle sykdommer, men muligens i mange? spør en av lytterne som også har hørt at når leger er pessimistiske i samtale med pasienten så øker dødsrisikoen. Hva mener panelet i Abels tårn om dette og de etiske utfordringene legene står overfor hvis dette stemmer?
 
Det ligger enda en merkelig historie på vaffelbordet i Abels tårn: En rapport fra en Oslo-mann som er voldsomt allergisk mot pollen, men som på tur med et pålitelig vitne ble symptomfri med en gang de kom ut av byen! Er det forskjell på pollen i by og land, eller kanskje er forklaringen noe annet?

Ukas panel

Lege Steinar Madsen
Psykolog Yasmin Sofia Iqbal
Partikkelfysiker Anders  Kvellestad

 

Kaffe og bafler serveres - fra 09:45!

 

Motta nyhetsbrev om kommende arrangementer på Realfagsbiblioteket

Emneord: abels tårn, ekko, vaffel og vitenskap
Publisert 6. juni 2017 09:42 - Sist endret 6. juni 2017 09:42