Publiseringsfondet er populært

Ønsker du å publisere Open Access og må betale APC (article processing charge)? Da er publiseringsfondet noe for deg! UiOs publiseringsfond har vært på lufta i 2 år. Fra en sped begynnelse på 500.000,- har fondet nå 2,5 mill i årlig bevilgning.

Foto: Stine Marie Barsjø

Hittil i år har 190 artikler fått tilsagn om støtte. Det er en kraftig økning fra i fjor, da vi ved årsslutt hadde godkjent 130  søknader.

For at en artikkel skal få støtte, må tidsskriftet være helt og holdent Open Access. Det kan du sjekke i Directory of Open Access journals - doaj.org I tillegg må tidsskriftet være på nivå 1 eller nivå 2 i registeret over autoriserte publiseringskanaler (DBH).

Åpne bøker

Publiseringsfondet gir også støtte til Open Access-bøker, både monografier og antologier. Flere bokutgivelser er på gang, og vil bli utgitt på forlag som for eksempel Universitetsforlaget og Cappelen Damm Akademisk. To bøker er allerede publisert, der Janne Bondi Johannesssen (ILN) er redaktør på begge:

Johannessen, Janne Bondi and Joseph Salmons (eds.). Forthcoming 2015. Germanic heritage languages in North America: Acquisition, attrition and change. Amsterdam: John Benjamins.

og

Bentzen, Kristine, Henrik Rosenkvist and Janne Bondi Johannessen (eds.). 2015. Studies in Övdalian Morphology and Syntax – new research on a lesser-known Scandinavian language. Amsterdam: John Benjamins.

Det er Universitetsbiblioteket som administrerer publiseringsfondet. Les mer på våre nettsider om retningslinjer for hvordan du kan få støtte til Open Access-bøker og -artikler.

Publisert 19. okt. 2015 20:43 - Sist endret 2. des. 2015 12:48