Les deg opp til UiO-festivalen

24.-26. april er det duket for UiO-festival med debatter, foredrag, konserter, barneuniversitet og opplevelser for hele familien. Universitetsbiblioteket har funne frem litteratur om årets festivaltema.

Barneuniversitetet

Blir barna helfrelst på vitenskap etter såpebobleshow og fysikkeksperimenter, kan det være godt å lese seg litt opp på det. Her har vi noen tips:

Energi

Forskningen på energi går på tvers av fag og tar for seg både politiske, juridiske og teknologiske utfordringer.

Frihet og rettigheter

Er det mulig å kjøpe seg trygghet ved å gi opp grunnleggende friheter? Til UiO-festivalen kommer blant annet Alan Rusbridger, Eva Joly og Deeya Khan for å snakke om menneskerettigheter, ytringsfrihet, overvåkning og terrorisme.

Global kunnskap

Hva skjer i verden? UiO forsker på verden, på festivalen kan du lære mer om Ukraina, Stor-Britannia, Latin-Amerika og Tupac Shakur.

Livsvitenskap

Hva er livsvitenskap? Livsvitenskap handler om hvordan vi mennesker fungerer og hvordan man kan studere livets sammenhenger på mikroskopisk nivå. Livsvitenskap er ikke en ny type vitenskap, men en samling av eksisterende vitenskaper. Mer om om Livsvitenskap ved UiO.

Norden

Vi tenker ofte på de nordiske landene som svært forskjellige fra andre land. Er vi det? På hvilke måter skiller vi oss fra andre land og langs hvilke dimensjoner er vi egentlig ikke så forskjellige? Et grunnleggende spørsmål er imidlertid hvor meningsfylt det er å snakke om Norden. Er vi så mye likere innbyrdes enn andre land?

Mini Makerspace

Fredag tar informatikkstudenter fra Åpen sone for eksperimentell informatikk med seg 3D-printer, elektronikk, byggesett og annet gøy til UiO-festivalen.

Publisert 20. apr. 2015 13:17 - Sist endret 1. juni 2016 09:32