Hvilke verktøy bruker du i din forskning?

Digitale verktøy får økende betydning i hvordan vi arbeider og forsker. Delta i denne internasjonale undersøkelsen, og bidra til å kartlegge det digitale forskningslandskapet.

Scholarly communication
Illustrasjon: Utrecht University Library

Er du nysgjerrig på hvilke kommunikasjonsverktøy dine kolleger bruker? Bruker du Google Scholar, Mendeley, ResearchGate eller Academia.edu? Hvordan holder du deg oppdatert, og hvordan lagrer og deler du dine forskningsresultater?

Test deg selv og delta i den pågående, internasjonale undersøkelsen. Undersøkelsen tar 8-12 minutter, og alle svar er anonyme.

Ta testen her

Undersøkelsen stenger 10. februar, så ikke nøl med å svare.

Om undersøkelsen

Målet med undersøkelsen er å kartlegge det stadig voksende landskapet innen forskningskommunikasjon. Undersøkelsen ledes av forskere ved Universitetet i Utrecht, Nederland. De skriver selv:

"As new research tools arise, some are widely adopted with varying degrees of success across field, country, and position—while others go unnoticed and unused. This survey charts a large segment of these tools in order to discover both traditional and innovative tools and sites that are used in the discovery, analysis, writing, publication, outreach, and assessment phases of research.

With an eye toward promoting improvements to scholarly communication and improving how we serve our researchers, we are delighted to extend the survey invitation to the University of Oslo. The survey findings will be made public and, by participating, you will help increase the understanding of research workflows and improve efficiency of scholarly communication. You may even gain new insights about your own research processes.

Thank you for your participation."

Del undersøkelsen

Lenken over gjelder for forskere og studenter ved UiO. Vil du sende undersøkelsen videre til eksterne kollegaer, kan de svare her: 101innovations.wordpress.com.

Publisert 4. feb. 2016 11:12 - Sist endret 4. feb. 2016 12:12