UiO-artikkel på topp 3

En forskningsartikkel om hesteterapi for rusavhengige havnet i høst på topp 3 mest besøkte artikkel i tidskriftet International Journal of Qualitative Studies on Health and Well-being. Med støtte fra UiOs publiseringsfond kunne Ann Kern spre Open access artikkelen i viktige kanaler.

Foto: VG / Annemor Larsen

Hesteterapi og rusbehandling

Artikkelen Contribution of the patient-horse relationship to substance use disorder treatment: Patients’ experiences havnet tidligere i høst på topp 3 som den mest besøkte (most accessed) artikkelen i tidsskriftet International Journal of Qualitative Studies on Health and Well-being (QHW). Artikkelen ble publisert i juni 2016, og på kort tid hadde artikkelen fått over 7000 treff.

Artikkelen ligger fritt tilgjengelig her.

Tilgjengelig for alle

Ann Kern, en av forfatterne, forteller hvordan hun arbeidet for å spre artikkelen:

"I think the article received such interest because as soon as it was published I sent it to the major international horse therapy organizations with a suggestion that they circulate it.  So we got interest from the health professions but also from the horse community which would not necessarily read health journals. Many horse owners do not have links to academic institutions and many are not well off (there is a saying "to own a horse is to be poor") so without assistance from the University’s publishing fund I doubt so many would have read it."

UiOs publiseringsfond

Ønsker du å lese mer om Open Access publisering og publiseringsfondet til UiO? Les Publiseringsfond for UiOs forskere.

Publisert 20. okt. 2016 15:12 - Sist endret 28. okt. 2016 14:14