Akademisk skrivesenter ved UiO

Akademisk skrivesenter ved UiO er nå åpent og tar imot studenter til veiledning.

Akademisk skrivesenter logo

Et tilbud til alle studenter ved UiO

Mange nye studenter er usikre på hva det vil si å skrive akademisk, men også mer erfarne skrivere trenger innspill. Skrivesenteret er åpent for alle studenter som ønsker å utvikle sin egen skriving. Her kan studenter diskutere ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer.

Skrivementorer

Senteret ledes av Ingerid S. Straume. Hun har tverrfaglig bakgrunn, blant annet doktorgrad i pedagogikk og faglitterært forfatterstudium. Ingerid har også med seg fem dyktige studenter med ulik bakgrunn, som har fått opplæring i skrivepedagogikk.

Et hjem for skriving

Akademisk skrivesenter ved UiO er opprettet som et to-årig prosjekt ved Universitetsbiblioteket. Formålet er å utvikle tilbud for hele universitetet i samarbeid med fagmiljøene. Skrivesenteret ved UiO utveksler erfaringer med andre sentere, og har en tverrfaglig referansegruppe med representanter fra ulike fakulteter.

En rekke universiteter og høgskoler i Europa har i de senere år opprettet tilbud som skrivesentre, studieverksteder og språkverksteder. Mange av disse er inspirert av amerikansk skrivepedagogikk der målet oftere er å støtte skriveren i sin egen utviklingsprosess enn å "fikse teksten". Dette er også skrivesenterets tilnærming. Gjennom aktiviteter som veiledning, skriveverksteder og ulike arrangementer vil skrivesenteret være et "hjem for skriving".

Offisiell åpning

Den offisielle åpningen av skrivesenteret blir i januar 2017.

Publisert 3. nov. 2016 15:47 - Sist endret 3. nov. 2016 15:47