Factiva - internasjonal nyhetsdatabase

På UiO har du nå tilgang til Factiva.com som kombinerer over 36 000 kilder for å gi tilgang til førsteklasses innhold fra 200 land, på 28 språk. Du får tilgang til et bredt spekter av informasjon, fra aviser, nyhetsarkiv, kommersielle kilder og annet.

Om Factiva

Factiva, fra Dow Jones, kombinerer over 36 000 kilder for å gi tilgang til førsteklasses innhold fra 200 land, på 28 språk. Du får tilgang til et bredt spekter av informasjon, fra aviser, nyhetsarkiv, kommersielle kilder og annet. Det omfangsrike innholdet gir innsikt lokalt, og et mer globalt perspektiv på forretningsspørsmål og aktuelle saker - spesielt med tanke på forskning som krever oppdatert informasjon om selskaper, industriforetak og finansmarkeder.

Hva finner du i basen?

• Nasjonale, internasjonale og regionale aviser - med både de siste nyhetene og arkivstoff (f.eks. The New York Times, The Washington Post, The Times, The Wall Street Journal, El Pais, The Financial Times, The Guardian, osv.)
  • Magasiner, tidsskrifter og handelspublikasjoner (f.eks. Forbes, Newsweek, osv.)
  • Nyhetsbyråer (f.eks. AFP, Reuters, Dow Jones, osv.)
  • TV- og radio-podcaster (f.eks. BBC, CNN, ABC, CBS, NBC, Fox , osv.)
  • Store nyhets- og handelsnettsteder, blogger og oppslagstavler.
  • Rapporter fra selskaper.
  • Fotobyråer (f.eks. Reuters, Knight Ridder, osv.)
  • Materiale fra EUR-Lex-nettsiden, som gir tilgang til EUs lovverk.

Hvordan bruke basen?

For brukerveiledning, tips og mer informasjon om basen gå til denne guiden.

Publisert 6. okt. 2017 14:44 - Sist endret 13. okt. 2017 13:48