print logo

Lansering av PhD on Track - verktøy for ph.d.-kandidater

Det nye nettstedet phdontrack.net hjelper ph.d.-kandidater med utfordringer de støter på i sin forskning; fra kartlegging av forskningslitteratur til publisering av resultater.  Det er tilgjenglig for bruk på PC så vel som via mobilskjerm.

Målgruppen for det nye nettstedet phdontrack.net er ferske ph.d.-kandidater. Språket er engelsk.

Fra kartlegging av litteratur til publisering

Illustrasjon fra nettstedet phdontrack.net

Nettstedet skal være et nyttig og viktig verktøy for ph.d.-kandidater, og inneholder tre moduler: Modul én tar for seg effektive måter å kartlegge forskningslitteratur på, valg av sitering og refereringsstil, og valg av verktøy for referansehåndtering. Modul to tar for seg publiseringsprosessen med temaer som innsending for publikasjon, spørsmål om opphavsrett og Open Access-publisering.

Den siste modulen handler om evaluering og rangering av publiseringskanaler.

Alt på ett brett

PhD on Track er tilrettelagt for bruk på PC så vel som via nettbrett og mobilskjerm.

Internasjonalt samarbeidsprosjekt

Nettstedet ble lansert den 23. mai på "PhD on Track - en konferanse om bibliotekenes veiledning av Ph.d. kandidater". Etter lanseringen sto følgende å lese på twitter:

"PhD candidates everywhere will benefit from the wonderful resources on research, writing, publishing, etc,” (Curt Rice)

Tvitring fra konferansen skjedde under hashtagen #phdontrack.

Prosjektet er et samarbeid mellom Aalborg Universitet, Høgskolen i Bergen, Norges Handelshøgskole, Universitetet i Bergen og Universitetet i Oslo. Prosjektet har fått utviklingsmidler fra Nasjonalbiblioteket.

Publisert 23. mai. 2013 08:00 - Sist endret 30. mai. 2013 10:43