print logo

Kommende arrangementer

Tid og sted: 31. okt. 2014 12:00, Realfagsbiblioteket Vilhelm Bjerknes' hus

Vi fyller lokalene med gresskar, godteri og utvalgte skumle ting fra studiesamlingen til Instiutt for biovitenskap.

Biokonferansen
Tid og sted: 7. nov. 2014 09:00, Georg Sverdrups hus

HAVET  - klodens største sammenhengende økosystem! Vi benytter oss av havet som om det er en uendelig skattekiste full av et fantastisk liv og uante muligheter. Hva skjer når vi fyller opp havet med søppel og hva skjer hvis havstrømmene snur?

Bjørn Olav Edvardsen
Tid og sted: 7. nov. 2014 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Det var i 2005 at norske TV-seere ble kjent med Bjørn Olav for første gang. Da var han 22 år og kom seg helt til «Idol»- finalen med Tone Damli, Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes. Etter hvert gikk turen til “The Voice”, hvor Magne Furuholmen uttalte «Det er ingen tvil om at du kan nå langt som artist».

Robin Laing

Robin Laing er en profesjonell musiker og skribent bosatt i landlige South Lanarkshire i Skottland. Han er kjent for å bruke den rike arven fra tradisjonelle skotske sanger.Tekstene har et bredt spekter med emner fra Ulysses til Clydesdales hester. Robin har turnert mye både i Storbritannia, Europa, Nord-Amerika, Japan og New Zealand.

Tid og sted: 14. nov. 2014 13:00, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

Denne gangen er det presentasjon av boken "Tekstanalyse for samfunnsvitere" av Øivind Bratberg vi har på programmet. Boken er utgitt på Cappelen Damm Akademisk. Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Tid og sted: 17. nov. 2014 12:15, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

Velkommen til lansering av boken "Globografi - En kort innføring i flerlokalitetsforskning" av Hans Erik Næss. Boken er utgitt på Cappelen Damm Akademisk. Arrangementet er åpent for alle!

Anne Hytta

Anne Hytta er en av våre mest anerkjente folkemusikere, som musikalsk befinner seg et sted mellom tradisjon og samtid. Med Draumsyn tar Anne Hytta hardingfela med inn i et nytt og suggererende landskap. Mye av musikken ble opprinnelig laget til en konsertforestilling ved samme navn, i lag med lysdesigner og videokunstner Ingeborg Staxrud Olerud.

Tid og sted: 27. nov. 2014 16:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

Under dette foredraget vil Frode M. Skjeldal ta oss med på en tur i cellens mikrounivers og studere dynamikken av ulike strukturer og organeller.

Iskra Mantcheva

Den bulgarsk-norske pianisten Iskra Mantcheva har sin profesjonelle musikkutdannelse fra College of Music i Sofia og State Academy of Music i Bulgaria. Hun har deltatt på en rekke mesterklasser med bl.a. Leif Ove Andsnes.

Duo Oktava

Duo Oktava så dagens lys i 1988. Begge musikerne er fast ansatt i Oslo-Filharmonien, og har markert seg som spennende kammermusikere i Norge og i utlandet. Duo Oktava har deltatt på flere internasjonale festivaler og spilt over 300 konserter i Norge, Litauen og Frankrike.

Halle og Eriksen
Tid og sted: 10. des. 2014 12:15, Sted: Stort aud., Det odontologiske fak.

Eriksen og Halle hadde sin første konsert noensinne på Lunch med kultur i desember 2007. Litt på slump endte det med at de improviserte over julesanger, noe som ble til prosjektet “Meditations On Christmas”. “Trompetisten Gunnar Halle og pianisten Espen Eriksen er blant de mest uttrykksfulle fra det som vi kan kalle mellomgenerasjonen av norske jazzmusikanter”. (Nettavisen)

Unikor
Tid og sted: 12. des. 2014 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Koret startet opp høsten 2008 og het i begynnelsen “Kor på tvers”. I januar 2009 ble koret formelt stiftet og navnet ble Unikor. Det er mellom 40 og 50 medlemmer og aktive sangere i koret. Tor Tveite er kunstnerisk leder og musikalsk inspirator for koret. I juni 2014 feiret koret sitt 5-årsjubileum med en flott konsert i Universitetets aula.

Knut Reiersrud

Knut Reiersrud er en prisbelønt norsk bluesgitarist og komponist, kjent fra en rekke samarbeid i ulike musikksjangere. Han har vært med på rundt tre hundre innspillinger. Med utgangspunkt i norske folketoner og salmer har han og Iver Kleive lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.