print logo

Arrangementer

Kommende

Tid og sted: 2. des. 2015 09:00, The Science Library

Software Carpentry's mission is to help scientists and engineers get more research done in less time and with less pain by teaching them basic lab skills for scientific computing.

Tid og sted: 4. des. 2015 14:00, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

HumSam-biblioteket inviterer til presentasjon av boken Languages of Governance in Conflict: Negotiating democracy in Tokelau. Forfatter: Ingjerd Hoëm. Boken utgis av John Benjamins Publishing Company.

Tid og sted: 11. des. 2015 12:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

How can the brain learn from experiences, and at the same time be stable enough to retain memories for decades? How does mental capacity change throughout life? What effect does dementia have on multilingual persons? At the seminar we will look more deeply into these questions.

Tid og sted: 19. jan. 2016 15:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

OBS! utsatt pga. rakettoppskyting

Foredragsholder: Pål Brekke, Norsk romsenter

Tidligere

Tid og sted: 27. nov. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

I disse snufsete tider er det ikke helt uinteressant å ha kunnskap om hvilken metode som er best å bruke når du skal snyte deg. Et par av lytterne våre er i alle fall opptatt av dette, og de foreslår opptil flere grep man kan ta rundt nesa som kan bidra til en effektiv og kraftfull tømming. Ulempen er at de to ikke blir enige om hva som fungerer best, og de overlater derfor avgjørelsen  til ekspertpanelet i Abels Tårn.

Tid og sted: 26. nov. 2015 16:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

Under dette foredraget vil Frode M. Skjeldal ta oss med på en tur i cellens mikrounivers og studere dynamikken av ulike strukturer og organeller.

Tid og sted: 25. nov. 2015 14:00, Juridisk bibliotek i Domus Bibliotheca

Juridisk bibliotek inviterer til lansering av Prejudikat, som er et kunnskapsspill basert på høyesterettsdommer. Arrangementet er åpent for alle.

Tid og sted: 20. nov. 2015 12:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

I anledning Antibiotic Awareness Week belyser fire forskere temaet antibiotikaresistens ved å se på utfordringer og løsninger.

Tid og sted: 20. nov. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

I dag har ekspertpanelet i Abels tårn fått følgende problemstilling fra en kvalitetslytter: «To biler frontkolliderer. Begge har en fart på 40 km i timen, og er identisk like. Vi ser bort fra plastisiteten i bilene. Gunnar, som er realist, mener at for vår bil vil det være som å kjøre mot en fjellvegg i 80 km/t  –altså summen av de to bilenes hastighet. Jeg, som ikke er realist, mener at det blir som å kjøre mot en fjellvegg i 40 km/t.» Hvem av oss har rett? Jeg stoler bare på dommen fra Abels tårn!!

Tid og sted: 19. nov. 2015 09:00, Auditorium 1, Georg Sverdrups hus

Etter seks års trening og forberedelser var det den 2. september 2015 endelig Andreas Mogensens tur til å reise opp til romstasjonen. Den 19. november kommer han til Blindern for å fortelle om hvordan det er å jobbe og leve i vektløshet på romstasjonen.

Tid og sted: 13. nov. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Nå begynner himmelen å bli det jeg kaller juleblå! Ser andre denne spesielle (vakre)  blåfargen , som jeg er så glad i,  –på akkurat samme måte som jeg gjør? En av lytterne våre på lurer på det samme: Kan vi være sikre på at vi opplever farger på samme måte?Vet vi egentlig hvilke farger de som er fargeblinde ser, spør han? En person som er rød-grønn fargeblind –   ser han grønn? eller rød?

Tid og sted: 13. nov. 2015 08:00, Alle Universitetsbibliotekets avdelinger

Vi samler inn fagbøker og skjønnlitteratur til flyktninger i forbindelse med "Akademisk dugnad".

Tid og sted: 6. nov. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Fedme og slanking opptar mange av oss og derfor  teller vi også kalorier, men spør en av lytterne våre: Hvordan regner man ut disse kaloriene? Hvor lett er det å finne kaloriinnholdet i en matvare? Ja, hvordan skjer det?

Tid og sted: 6. nov. 2015 09:00, Kristine Bonnevies hus, Auditorium 3

MENDELS ARV: I biologiens tidsalder

Tid og sted: 3. nov. 2015 15:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Foredragsholder: Johan E. Moan, professor emeritus ved  Fysisk institutt, UiO

Tid og sted: 30. okt. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Er kokt vann oppbrukt vann? En av lytterne våre har en irriterende kollega som påstår at man alltid må fylle nytt vann på te-kokeren selv om det er aldri så mye vann igjen. Den påståelige kollegaen mener oksygenet i vannet forsvinner når det kokes, men det synes vår lytter høres ganske søkt ut.

Tareskog
Tid og sted: 29. okt. 2015 16:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Tareskoger er havets svar på regnskogen på land. Her myldrer det av liv, og man kan treffe alt fra små krepsdyr til større fisk og sel. Imidlertid har tareskogene vært utsatt for diverse trusler.

Foredrag ved Stein Fredriksen

Tid og sted: 28. okt. 2015 14:15, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

I samarbeid med Nettverket for Digital Humaniora ved UiO presenteres nettstedet "Norgeshistorie på nett" som lanseres senere i år. Nettstedet utvikles av Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo.

Hender som holder en kule med tegn på.
Tid og sted: 26. okt. 2015 14:15, Læringsoasen. 2. etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus.

Wikipedia er et av verdens mest leste nettsteder. Det er bygd opp av bidrag fra hundretusenvis av mennesker, men kun ti prosent av skribentene er kvinner. Denne skjevheten ønsker Wikimedia Norge å endre på og inviterer derfor kvinnelige studenter og ansatte til kurs i hvordan man redigerer på Wikipedia.

Tid og sted: 23. okt. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Det sies at en god latter forlenger livet. Men hva er det egentlig som skjer når man ler? Hvilken del av hjernen bestemmer at nå, nååå er det fest og moro? Og hvorfor har vi mennesker så forskjellig latter?

Tid og sted: 22. okt. 2015 11:00, Helga Engs hus og Niels Treschows hus

UiOs Open Access-team står klare for å svare på dine spørsmål om publiseringsfondet, egenarkivering i DUO, UiOs Open Access politikk med mer.

Tid og sted: 21. okt. 2015 15:15, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

HumSam-biblioteket inviterer til lansering av Historien om Det nye testamentet. Boken er en kulturhistorisk innføring og presenteres av forfatter Halvor Moxnes. Det blir også en samtale mellom ham og professor Bernt Hagtvet. Velkommen!

Tid og sted: 16. okt. 2015 10:03, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

En gang i tida ga det en kjempefordel at mennesket reiste seg og frigjorde hendene til å bruke redskaper. Nå for tida finner vi opp TING istedenfor; bil, telefon, pistol. Er det da noe vits i at vi utvikler oss videre? Eller har evolusjonen stoppa opp?

Tid og sted: 13. okt. 2015 16:15, 1.etasje i HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus

HumSam-biblioteket inviterer til lansering av boken The adaptive challenge of climate change med redaktørene Karen O'Brien og Elin Selboe. Boken er utgitt på Cambridge University Press. Arrangementet er åpent for alle. Velkommen!

Tid og sted: 13. okt. 2015 15:15, Informatikkbiblioteket, Ole-Johan Dahls hus

Med utstilling, foredrag og bursdagskake feires verdens første programmerer Ada Lovelace på Informatikkbiblioteket