print logo

Kommende arrangementer

Tid og sted: 8. apr. 2015 15:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes’ hus

Forelesningen i år vil bli holdt av Anja C. Andersen som er førsteamanuensis ved Center for Kosmologi ved Niels Bohr Institutt i København. Hun forsker på stjernestøv – et forskningsfelt som ligger i krysningspunktet mellom fysikk, kjemi, geologi og biologi.

Arrangementet sendes direkte!

Tid og sted: 10. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Georges Bizets smektende Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men fortellingen om den kvinnelige forføreren er også en ballett. Nå får Nasjonalballetten sin egen versjon – skapt av Liam Scarlett, koreografen som høsten 2013 ga oss den gnistrende Ildfuglen.

Tid og sted: 17. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Caroline Eidsten Dahl mottok i 2008–2009 Rikskonsertenes prestisjetunge lanseringsstøtte “Intro-klassisk” og har siden da markert seg som solist og kammermusiker. Joachim Knoph er utdannet ved bl.a. Barratt Due musikk-institutt, hvor han hadde professor Jiri Hlinka som lærer. Han er frilanser og turnerer både i inn- og utland.  

Tid og sted: 17. apr. 2015 18:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Dette er fortellingen om kanskje det viktigste huset i Norge på 1800-tallet. Her ble Norge satt på kartet, bokstavelig talt. Det var også her Norge fikk riktig tid. Og det var her professor Christopher Hansteen heiste en ballong klokken 12 hver dag slik at Oslofolk kunne stille klokkene sine, skriver forfatterne Gunnhild B. Aasprang og Tone Skramstad.

Tid og sted: 22. apr. 2015 12:15, Stort aud., Det odontologiske fak. Geitmyrsveien 71

Hanne Tveter er aktuell med det grensesprengende prosjektet “CruXando Fronteraz / Å krysse grenser”, som er en musikalsk reise i rytmer, livsglede, temperament og melankoli. Hanne Tveter med band byr på spansk og latinamerikansk folkemusikk, ispedd både jazz og norske folketoner.  

Tid og sted: 23. apr. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus

Klimautviklingen styres ikke bare av våre CO2-utslipp, men av hele karbonkretsløpets respons på endringer i temperatur og hydrologi.

Foredrag ved Dag Olav Hessen

Arrangementet sendes direkte!

Tid og sted: 24. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Audun André Sandvik er en norsk cellist, født og oppvokst i Bergen. I tillegg til å undervise ved NMH, er han i dag solocellist i både Det Norske Kammerorkester og Kringkastingsorkestret. Kristian Lindberg er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Han har vunnet en rekke prestisjetunge priser og turnerer verden rundt.

Tid og sted: 8. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Besetningen blås og sang gir musikalske muligheter og utford-ringer inn i nye klangrom og rytmiske strukturer med to melodi-førende instrumenter. Via forskning og utprøving av rytmer, tematikk, tonalitet, ornamentikk og gjensidig inspirasjon, søker Duo Blåsang å finne fram til et uttrykk der de tradisjonelle elementene lever i en symbiose med det frie og improviserte.

Tid og sted: 12. mai. 2015 15:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Få et innblikk i matematikken til Abel-prisvinneren 2015 når Arne B. Sletsjøe tradisjonen tro tar turen til Realfagsbiblioteket og forteller om vinnerens liv og matematikk.

Tid og sted: 20. mai. 2015 12:00, Tøyen Hovedgård, Sars gt./Monrads gt.

Trioen fremfører musikk fra CD-utgivelsen “Kjærlighetens palett”. En vakker og lavmælt konsert om kjærlighet, fremført av kulturstipendvinner Julie Kleive med musikere. Tekst og musikk av Runar Andersen. Dette er musikk de fleste liker, og tekstene er vakre. Trioen har flere ganger spilt ved ulike arrangementer på UiO.

Tid og sted: 22. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Cathrine Rysst med band vil ta deg med til Buenos Aires, Andalucia og Italia og bl.a. by på tango, flamenco og napolitanske folkesanger i skjønn forening. Det internasjonale bandet vil servere forrykende og smektende toner fra sydligere himmelstrøk.

Tid og sted: 28. mai. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus

Muskelceller er store, multinukleære, og får flere kjerner når de trenes. Etter trening bevarers et "minne" i form av et kjerneantall som reflekterer deres maksimale tidligere størrelse - og dermed styrke - i mange år etter treningen. Det samme gjelder trolig om de har blitt utsatt for anabole steroider. Dette kan ha konsekvenser for både folkehelse og toppidrett. Foredrag ved ved Jo Bruusgård

Arrangementet sendes direkte!

Tid og sted: 29. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Full hals er navnet på jazzvokalensemblet ved Norges musikkhøgskole. Guro Gravem Johansen (1. amanuensis i musikkpedagogikk og jazzfag) underviser hver uke i dette faget, som er obligatorisk for jazzsangstudenter og valgfag for andre studenter.

Phdday
Tid og sted: 5. jun. 2015 11:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Informasjon om arrangementet finner du på den engelske nettsiden.

Tid og sted: 5. jun. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Oslo Festival Orchestra ønsker å invitere et ungt publikum til å møte klassisk musikk. Ikke bare ved å lytte, men også å lære om selve verket. De produserer fantasifulle og kommunikative musikalske begivenheter som er utformet for å gi publikum en mer givende, musikalsk opplevelse.

Tid og sted: 12. jun. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Lunsj med kultur har et mangeårig samarbeid med Ungdommens musikkmesterskap. Vi presenterer noen av vinnerne fra den meget prestisjetunge konkurransen for unge musikere. Denne gangen er det søstrene Karlstrøm som har gått av med seieren i sin klasse. Begge har utstrakt konserterfaring til tross for deres unge alder.

Tid og sted: 19. jun. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Koret startet opp høsten 2008 og het i begynnelsen “Kor på tvers”. I januar 2009 ble koret formelt stiftet, og navnet ble Unikor. Det er mellom 50 og 60 medlemmer og aktive sangere i koret. Tor Tveite er kunstnerisk leder og musikalsk inspirator for koret. I juni 2014 feiret koret sitt 5-årsjubileum med en flott konsert i Universitetets aula. I 2014 ble koret et offisielt UiO-kor.