print logo

Kommende arrangementer

Tid og sted: 29. jan. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

Kan livsførsla til våre besteforeldre påverka oss og vår helse? Epigenetikk er eit forskningsfelt i rask utvikling og er ei studie av arvelige eigenskaper ved arvestoffet vårt som ikkje skyldast endringar i DNA koden, men i avlesing og bruk av denne.

Foredrag ved Ragnhild Eskeland.

Arrangementet strømmes live!

Tid og sted: 6. feb. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

The Lionheads lastet opp sin første låt, Stars, på NRK Urørt i 2012. Noen dager senere hørte de seg selv på Sportsrevyen på statskanalen, hvor den ble en gjenganger. I dag får man møte det kule bandet på UB på Blidndern.

Tid og sted: 10. feb. 2015 16:15, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes' hus

Visste du at meitemarken smaker med hele kroppen? At du er blind mens du blunker? Kan vi drømme og være våkne samtidig? Hva er Aristoteles-illusjonen? Er du en supersmaker? Kan øyet se sine egne blodårer? Hva gjør hårcellene i sneglehuset?

 

Tid og sted: 11. feb. 2015 12:15, 1. etasje HumSam-biblioteket, Georg Sverdrups hus

I disse dager lanseres Sjøskorpionen på Ringerike, siste verk i trilogien om Naturhistorisk museums flotteste fossiler. Sammen med Ida og Monsterøglene på Svalbard utgjør boken et betydelig formidlingsprosjekt rettet mot barn og unge fra den prisvinnende trioen Jørn Hurum, Torstein Helleve og Esther van Hulsen. 

Tid og sted: 13. feb. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Ole Bøhn var mangeårig førstefiolinist ved Den Norske Opera, og de senere årene har han jobbet som professor ved Sydney Conservatorium Of Music. Han tilbringer litt av “sommerferien” sin på Blindern for tredje gang og med seg har han to flotte musikere.

Tid og sted: 20. feb. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Publikum får høre dikt av Herman Wildenvey, Inger Hagerup, Halldis Moren Vesaas, Henrik Ibsen, André Bjerke og Sigrid Undset m.fl. Det er Morten Chr. Groth som har tonesatt de vakre diktene.

Tid og sted: 26. feb. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket, Vilhelm Bjerknes hus

ved Marianne Fyhn

(Informasjon kommer!)

Arrangementet strømmes live!

Tid og sted: 27. feb. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

La Traviata av Giuseppe Verdi er en av verdens mest kjente operaer. I dag får publikum høre et lite utdrag av denne flotte operaen.

Tid og sted: 6. mar. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Mongrel skiller seg ut i den norske jazzfaunaen med sitt upolerte språk, og musikken deres består av like deler velfunderte melodier og uventede innfall.

Tid og sted: 13. mar. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Beethovens strykekvartett nr. 8 op 59 2. sats, “Rasumovsky” er en av tre kvartetter Beethoven skrev som følge av at han fikk støtte fra den russiske ambassadøren i Wien, grev Andreas Razumovsky.

Tid og sted: 20. mar. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Eivind og Thormod går begge på Barratt Due musikkinstitutt. Eivind er kjent for å være den første nordmannen som vant Eurovision Young Musicians. Thormod har allerede gjort seg bemerket som solist og kammermusiker og blir stadig engasjert til festivaler og konsertarenaer over hele landet.

Tid og sted: 26. mar. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus

ved Katrine Borgå

(Informasjon kommer!)

Arrangementet strømmes live!

Tid og sted: 27. mar. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

En kammermusikkfestival skapt av unge musikere, for et nytt publikum. De brenner for å rekruttere unge til den klassiske musikkarenaen, og deres mål er å være en av landets mest spennende og dynamiske konsertarenaer. Temaet for festivalen 2015 er Gnist, og arrangørene ønsker med dette å rette oppmerksomhet mot den eksplosive energien som finnes i ung formidling av klassisk musikk.

Tid og sted: 10. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Georges Bizets smektende Carmen er en av verdens mest spilte operaer, men fortellingen om den kvinnelige forføreren er også en ballett. Nå får Nasjonalballetten sin egen versjon – skapt av Liam Scarlett, koreografen som høsten 2013 ga oss den gnistrende Ildfuglen.

Tid og sted: 17. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Caroline Eidsten Dahl mottok i 2008–2009 Rikskonsertenes prestisjetunge lanseringsstøtte “Intro-klassisk” og har siden da markert seg som solist og kammermusiker. Joachim Knoph er utdannet ved bl.a. Barratt Due musikk-institutt, hvor han hadde professor Jiri Hlinka som lærer. Han er frilanser og turnerer både i inn- og utland.  

Tid og sted: 22. apr. 2015 12:15, Stort aud., Det odontologiske fak. Geitmyrsveien 71

Hanne Tveter er aktuell med det grensesprengende prosjektet “CruXando Fronteraz / Å krysse grenser”, som er en musikalsk reise i rytmer, livsglede, temperament og melankoli. Hanne Tveter med band byr på spansk og latinamerikansk folkemusikk, ispedd både jazz og norske folketoner.  

Tid og sted: 23. apr. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus

Klimautviklingen styres ikke bare av våre CO2-utslipp, men av hele karbonkretsløpets respons på endringer i temperatur og hydrologi.

Foredrag ved Dag Olav Hessen

Arrangementet strømmes live!

Tid og sted: 24. apr. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Audun André Sandvik er en norsk cellist, født og oppvokst i Bergen. I tillegg til å undervise ved NMH, er han i dag solocellist i både Det Norske Kammerorkester og Kringkastingsorkesteret. Kristian Lindberg er utdannet ved Norges musikkhøgskole. Han har vunnet en rekke prestisjetunge priser og turnerer verden rundt.

Tid og sted: 8. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Besetningen blås og sang gir musikalske muligheter og utford-ringer inn i nye klangrom og rytmiske strukturer med to melodi-førende instrumenter. Via forskning og utprøving av rytmer, tematikk, tonalitet, ornamentikk og gjensidig inspirasjon, søker Duo Blåsang å finne fram til et uttrykk der de tradisjonelle elementene lever i en symbiose med det frie og improviserte.

Tid og sted: 20. mai. 2015 12:00, Tøyen Hovedgård, Sars gt./Monrads gt.

Trioen fremfører musikk fra CD-utgivelsen “Kjærlighetens palett”. En vakker og lavmælt konsert om kjærlighet, fremført av kulturstipendvinner Julie Kleive med musikere. Tekst og musikk av Runar Andersen. Dette er musikk de fleste liker, og tekstene er vakre. Trioen har flere ganger spilt ved ulike arrangementer på UiO.

Tid og sted: 22. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Cathrine Rysst med band vil ta deg med til Buenos Aires, Andalucia og Italia og bl.a. by på tango, flamenco og napolitanske folkesanger i skjønn forening. Det internasjonale bandet vil servere forrykende og smektende toner fra sydligere himmelstrøk.

Tid og sted: 28. mai. 2015 16:00, Realfagsbiblioteket i Vilhelm Bjerknes' hus

Muskelceller er store, multinukleære, og får flere kjerner når de trenes. Etter trening bevarers et "minne" i form av et kjerneantall som reflekterer deres maksimale tidligere størrelse - og dermed styrke - i mange år etter treningen. Det samme gjelder trolig om de har blitt utsatt for anabole steroider. Dette kan ha konsekvenser for både folkehelse og toppidrett. Foredrag ved ved Jo Bruusgård

Arrangementet strømmes live!

Tid og sted: 29. mai. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Full hals er navnet på jazzvokalensemblet ved Norges musikkhøgskole. Guro Gravem Johansen (1. amanuensis i musikkpedagogikk og jazzfag) underviser hver uke i dette faget, som er obligatorisk for jazzsangstudenter og valgfag for andre studenter.

Tid og sted: 5. jun. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Oslo Festival Orchestra ønsker å invitere et ungt publikum til å møte klassisk musikk. Ikke bare ved å lytte, men også å lære om selve verket. De produserer fantasifulle og kommunikative musikalske begivenheter som er utformet for å gi publikum en mer givende, musikalsk opplevelse.

Tid og sted: 12. jun. 2015 12:15, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern, Moltke Moes vei 39

Lunsj med kultur har et mangeårig samarbeid med Ungdommens musikkmesterskap. Vi presenterer noen av vinnerne fra den meget prestisjetunge konkurransen for unge musikere. Denne gangen er det søstrene Karlstrøm som har gått av med seieren i sin klasse. Begge har utstrakt konserterfaring til tross for deres unge alder.