print logo

Paranormalitet: Hvorfor vi ser det som ikke er der - Forelesning av Richard Wiseman

Richard Wiseman er forfatter, professor i psykologi og tidligere tryllekunstner. Han har undersøkt guruer i India, forsket på synske hunder og jobber hele tiden med å finne ut av nøyaktig hva det er som gjør at vi lar oss lure.

Foto: Brian Fischbacher

Fredag 17. februar kommer Richard Wiseman til Universitetet i Oslo for å fortelle om sin siste bok, Paranormalitet. Boka handler om overnaturlige fenomener som ut-av-kroppen-opplevelser, nær-døden-hendelser, synskhet, samtaler med de døde, spiritisme, og spøkelser. Wiseman avviser kontant alle overnaturlige fenomener og viser oss hvordan opplevelsen er ekte, men fenomenet ikke finnes. Til daglig er Wiseman professor i Public Understanding of Psychology ved universitetet i Hertfordshire i England. Forelesningen innleder skepsiskonferansenkonferansen Kritisk masse.

Forelesningen inngår i prosjektet Science Debate, som er et samarbeid mellom Realfagsbiblioteket og Fritt Ord.

Publisert 6. feb. 2012 17:59 - Sist endret 9. aug. 2013 11:32