Brukerdrevet innovasjon

Hva skjer når brukerne får mulighet til å utvikle bibliotektjenester for - nettopp brukerne? Universitetsbiblioteket har fra høsten 2012 etablert en prosjektgruppe som blant annet skal se på utvikling av mobile tjenester og applikasjoner i samarbeid med informatikkstudenter.

Lansering av et videreutviklet studentprosjekt

Vi har fått et ferdig produkt av et av studentprosjektene. Appen "Realfagsbiblioteket" er ferdig testet og slippes ut i verden i september 2013. Utgangspunktet var en prototype utviklet på seks uker for en liten del av samlingen til Realfagsbiblioteket. Nå kan appen brukes til å søke opp trykte og elektroniske dokumenter i alle de åpne samlingene. Fins boka på en hylle, vises det med en markering på et kart. Lurer du på om biblioteket har en bok du ser i bokhandelen -skann strekkoden.

Les mer om appen utviklet av BookWorms.

Nye studentprosjekter høst 2014, INF2260/4060

Årets grupper med biblioteket som utviklingsarena:

  • LibraryExplore - Bruk av LEAP Motion vil gjøre det lettere og mer intuitivt og morsomt å navigere seg på biblioteket. Det skal også være mulig å se et utvalg av e-bøker til hver boksamling, og få disse sendt på mail ved å scanne et studentkort eller en QR-kode
  • The Beaconing - Biblioteket setter jevnlig opp utstillinger og andre arrangementer, og prosjektet har valgt å fokusere på å gjøre disse arrangementene mer interaktive og spennende med en app som bruker Beacon/estimote.
Publisert 2. jan. 2014 15:19 - Sist endret 16. feb. 2023 13:18