English version of this page

Akademisk skrivesenter

Skrivesenteret er åpent for alle studenter som ønsker å utvikle sin egen skriving. Kom og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer. 

Kom til veiledning

Åpningstider våren 2017: mandag 12–16, onsdag 16-20 eller etter avtale. 
Vi holder til i Georg Sverdrups hus på Blindern, 1. etasje i HumSam-biblioteket.

Bestill time eller kom innom i senterets åpningstid.

 


Hva kan vi tilby? 

  • Vi tilbyr én–til–én-veiledning med utgangspunkt i ditt eget skrivearbeid.
  • Temaer for veiledningen kan være spørsmål om struktur, problemformulering, drøfting/diskusjon, akademisk språk, referanseteknikk eller andre forhold knyttet til skriving.
  • Kom gjerne så tidlig som mulig for å få hjelp til å komme i gang!
  • Skrivesenteret kan også utvikle ulike typer kurs i samarbeid med faglig ansatte, og samarbeider med ulike støttetjenester ved universitetet. 

NB: Skrivementorene leser ikke korrektur, og gir ikke faglig veiledning. 

Hvem er vi?

 
Andrea Rognan, Kevin Steinman, Ingerid Straume, Tor Syrstad og Kristin Hansen. Fraværende: Tim Dunker. (Foto: Shane Colvin)

Skrivementorene er dyktige og motiverte studenter. De har ulik bakgrunn, og er trent i å tilby skrivepedagogisk veiledning.

Senteret ledes av Ingerid S. Straume. Hun har tverrfaglig bakgrunn, blant annet doktorgrad i pedagogikk og faglitterært forfatterstudium. Ingerid Straume har lang erfaring som veileder og kursholder i akademisk skriving, redaksjonsmedlem i Søk & Skriv og er selv en erfaren fagskribent.  

Et hjem for skriving 

Mange nye studenter er usikre på hva det vil si å skrive akademisk, men også mer erfarne skrivere trenger innspill.

Skrivesenteret ved UiO skal støtte skriveren i sin egen utviklingsprosess og ikke bare «fikse teksten» i en oppgave. Utgangspunktet er at det å tilegne seg et akademisk språk også betyr å utvikle en faglig identitet, både skriftlig og muntlig.Gjennom aktiviteter som veiledning, skriveverksteder og ulike arrangementer vil skrivesenteret være et "hjem for skriving".

Akademisk skrivesenter ved UiO er opprettet som et to-årig prosjekt ved Universitetsbiblioteket. Formålet er å utvikle tilbud for hele universitetet i samarbeid med fagmiljøene. Skrivesenteret ved UiO utveksler erfaringer med andre sentere, som Studieverkstedet ved HiOA, UiS og Institute for Writing studies ved St John's University, New York.

Publisert 18. jan. 2017 09:40 - Sist endret 15. feb. 2017 10:47