English version of this page

Akademisk skrivesenter

Skrivesenteret er åpent for alle studenter som ønsker å utvikle sin egen skriving. Kom og diskuter dine ideer, tekstutkast og spørsmål om skriveprosessen med en av våre skrivementorer. 

Åpning av skrivesenterets nye lokale i HumSam-biblioteket mandag 23. januar kl 13

Studenter, ansatte og alle interesserte er hjertelig velkommen! 

Kom til veiledning

Åpningstider våren 2017: mandag 12–16, onsdag 16-20 eller etter avtale. 
Vi holder til i Georg Sverdrups hus på Blindern. 

Bestill time eller kom innom i senterets åpningstid.

 


Hva kan vi tilby? 

  • Vi tilbyr én–til–én-veiledning med utgangspunkt i ditt eget skrivearbeid.
  • Temaer for veiledningen kan være spørsmål om struktur, problemformulering, drøfting/diskusjon, akademisk språk, referanseteknikk eller andre forhold knyttet til skriving.
  • Kom gjerne så tidlig som mulig for å få hjelp til å komme i gang!
  • Skrivesenteret kan også utvikle ulike typer kurs i samarbeid med faglig ansatte, og samarbeider med ulike støttetjenester ved universitetet. 

NB: Skrivementorene leser ikke korrektur, og gir ikke faglig veiledning. 

Hvem er vi?

 
Andrea Rognan, Kevin Steinman, Ingerid Straume, Tor Syrstad og Kristin Hansen. Fraværende: Tim Dunker. (Foto: Shane Colvin)

Skrivementorene er dyktige og motiverte studenter. De har ulik bakgrunn, og er trent i å tilby skrivepedagogisk veiledning.

Senteret ledes av Ingerid S. Straume. Hun har tverrfaglig bakgrunn, blant annet doktorgrad i pedagogikk og faglitterært forfatterstudium. Ingerid Straume har lang erfaring som veileder og kursholder i akademisk skriving, redaksjonsmedlem i Søk & Skriv og er selv en erfaren fagskribent.  

Et hjem for skriving 

Mange nye studenter er usikre på hva det vil si å skrive akademisk, men også mer erfarne skrivere trenger innspill. Det å tilegne seg et akademisk språk betyr å utvikle en faglig identitet, både skriftlig og muntlig.

Skrivesenteret ved UiO skal støtte skriveren i sin egen utviklingsprosess og ikke bare «fikse teksten» i en oppgave. Gjennom aktiviteter som veiledning, skriveverksteder og ulike arrangementer vil skrivesenteret være et "hjem for skriving".

Akademisk skrivesenter ved UiO er opprettet som et to-årig prosjekt ved Universitetsbiblioteket. Formålet er å utvikle tilbud for hele universitetet i samarbeid med fagmiljøene. Skrivesenteret ved UiO utveksler erfaringer med andre sentere, som Akademisk skrivesenter ved Universitetet i Bergen og Institute for Writing studies ved St John's University, New York.

Publisert 25. okt. 2016 15:40 - Sist endret 18. jan. 2017 09:40