Trykte bøker

Samlingen vår dekker hovedsaklig humanistiske fag og mye av det er på laveregradsnivå. Vi har både faglitteratur og skjønnlitteratur.

Åpen samling

Vi har rundt 70 000 bøker i åpen samling. Du kan bruke kart og skilting i biblioteket for å finne fram, eller søke opp boka i Oria og se på oppstiling og kart der. Bøker fra åpen samling skal du ikke bestille i Oria, men hente selv på hylla.

Emneoppstilling

Bøkene våre er organisert etter Deweys desimalklassifikasjon. Her er en oversikt over emnene.

Pensumbøker

Vi kjøper minst to eksemplarer av de fleste pensumbøker på bachelornivå ved Humanistisk fakultet. Et eksemplar er merket "Ikke utlån" og kan kun benyttes i biblioteket. "Ikke utlån"-bøkene er oppstilt sammen med resten av samlingen.

Skjønnlitteratur

Vi har mye skjønnlitteratur, både på originalspråket og oversatt. Det meste av skjønnlitteraturen vår er innen de europeiske språkene, med hovedvekt på nordisk og engelsk. All skjønnlitteratur er til utlån.

Nærmagasin

Noen av bøkene våre står i et magasin i kjelleren. Disse bøkene er merket "Nærmag" i Oria. Bøkene kan lånes. Du kan enten bestille dem i Oria eller henvende deg i skranken så henter vi boka for deg med en gang.

Publisert 15. okt. 2019 10:09 - Sist endret 16. okt. 2019 16:08