English version of this page

Våre samlinger

Bildet kan inneholde: utgivelse, bok, gjøre, tre, papir.

HumSam-biblioteket har en av Norges største samlinger. Her finner du det aller nyeste, det aller eldste, sjeldne samlinger og aktuell studie- og forskningslitteratur. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Trykte bøker

Våre bøker finner du både i åpen samling og i lukkede magasin. Les mer om hvordan du kan låne fra samlingene, og se oversikt over emneoppstillingen av bøkene i de åpne samlingene.

E-bøker

UB har tilgang til tusenvis av e-bøker. Her finner du informasjon om et utvalg HumSam relevante e-bokpakker som f.eks. Early English Books, Early European Books, Project Gutenberg og Bokhylla.

Aviser

I vår avisavdeling i 1. etasje kan du lese et bredt spekter av dags-, ukes- og månedsaviser, med en balanse mellom fag, verdensdeler og politiske områder.

Tidsskrifter

Vi har en stor samling av trykte tidsskrifter i åpen samling og i lukkede magasiner. Siste årgang finner du i 1. etasje.

Elektroniske tidsskrifter finner du ved å søke i søkeboksen på ub.uio.no.

Referansesamlinger

Oppslagsverker kalles også for referanselitteratur. I våre referansesamlinger finner du blant annet leksika, encyklopedier, faktabøker, ordbøker og atlas. Her er oppslagsverk om fattigdom, terrorisme, valgforskning, kunstsosiologi med mer.

Pensumsamlingen

I første etasje har vi en egen samling med pensum, med 14 dagers lånetid. Bøkene her er oppstilt alfabetisk etter forfatter eller tittel. Bøker som står oppstilt i pensumsamlingen kan også stå oppstilt i andre samlinger i biblioteket, så det anbefales å alltid søke opp boken i Oria først. Bøkene i pensumsamlingen kan lånes av alle, men de sendes ikke til andre bibliotek..

Skjønnlitteratursamlingen

Biblioteket har en stor skjønnlitteratursamling, hovedsaklig i underetasjen. Den dekker en rekke språk, bl.a. en stor norsk samling på ca. 18000 bind. 

CD-samlingen

Bibliotekets CD-samling

Papyrussamlingen

Papyrussamlingen er en forskningssamling, og oppbevares i 4. etasje - på mesaninen.

Bokskatter

I de store samlingene våre skjuler det seg mange bokskatter. De kan du lese mer om her.