English version of this page

Hva finnes i Realfagsbiblioteket?

Alle våre trykkede og elektroniske ressurser finner du ved å søke i Oria eller laste ned Realfagsbibliotek-appen til din mobil. 

Ekstrautstyr - som skjøteledninger, kalkulatorer, mobilladere og lignende - får du ved å henvende deg i skranken. 

Bøker

Bøker finner du enklest ved å søke i Oria eller i lista over nye bøker. De trykte bøkene finner du i Hangaren i Vilhelm Bjerknes' hus, de elektroniske via Oria.

Tidsskrifter

Vi har en rekke trykte tidsskrifter i magasin i kjelleren, i tillegg til over 30.000 digitale tidsskrifter. 

Pensumlitteratur

Pensumlitteratur for realfagene kan lånes i 2 uker. Bøkene er plassert i Hangaren rett ved skranken.

SciFi-samlingen

SciFi-samlingen er Realfagsbibliotekets store kilde til inspirasjon og avkobling. I stadig vekst basert på innkjøp og donasjoner. Du finner den i Bjørnehjørnet (Niels Henrik Abels hus). 

Samling 42

Samling 42 står på 1. messanin og er en samling for generell naturvitenskap, som rommer populærvitenskap, vitenskapsfilosofi, - historie, - sosiologi og - etikk, vitenskapelig forfatterskap, barnebøker, og det meste man kan drømme om. (Kanskje også svaret på spørsmålet om livet, universet og alle ting?)

De mest brukte emneordene i Samling 42.

Masteroppgaver

Realfagsbiblioteket har trykte eksemplarer av hovedoppgaver/masteroppgaver fra 1909 til 2013 til utlån. Fra og med 2014 oppbevarer vi masteroppgavene kun digitalt i DUO.

Ta kontakt med biblioteket hvis du ønsker en trykt hovedoppgave eller hvis du ikke finner masteroppgaven i DUO.

Eldre litteratur

Bøker/tidsskrifter som er plassert på lager (i magasin) kan bestilles via Oria eller du kan kontakte oss i skranken i Vilhelm Bjerknes' hus (3 trapper opp fra foajéen).

Dokumenter bestilt før kl. 11.00 er tilgjengelig etter kl. 13.00 samme dag.

Annet materiale

I tillegg til bøker og tidsskrifter har vi en rekke hjelpemidler og utstyr tilgjengelig for studenter i biblioteket. Vi har laptoper, nettbrett, skjøteledninger, mobilladere, headset, kalkulatorer, Playstation 4 med spill, brettspill og mer.

Det er ikke alt du finner ved å søke i Oria, ta kontakt i skranken om du trenger noe, så hjelper vi deg! 

Hansteen-samlingen

Christopher Hansteens vitenskapelige korrespondanse og boksamling (nettutstilling).

Patrick Geddes samling

Samlingen er basert på materialet etter Philip Boardmans arbeid med biografien «The Worlds of Patrick Geddes», utgitt i 1978. 

Oresamlingen

Matematikeren Øystein Ore (1899-1968) som var født i Oslo og studerte ved Universitetet i Oslo, tok doktorgraden her i 1924 og ble allerede i 1927 professor ved Yale-universitetet i U.S.A. Han testamenterte en verdifull bokgave til Universitetet i Oslo, som befinner seg i Fellesbiblioteket MN.