Lese eller bestille artikler fra database

Universitetsbiblioteket gir deg tilgang til tidsskriftsartikler elektronisk. For å lese artikler må du være på UiO- eller OUS-nettet, men du behøver ikke å logge deg på Oria. Du kan bestille artikler det ikke er tilgang til.

• Søk opp ønsket artikkel i din fagdatabase.
  • Klikk på UiO-knappen for å sjekke om det er mulig å lese artikkelen online eller om den må bestilles.

PubMed-post med UiO-knapp

• Du kommer nå til biblioteksøket Oria.

Lese artikkel online

• Dersom artikkelen er tilgjengelig online, vil du under [Les online] finne lenke til fulltekst hos utgiver. Klikk på denne for å lese artikkelen.

Artikkel med lenke til fulltekst

• Om tilgang:
    • Er du på UiO- eller OUS-nettet, får du automatisk tilgang.
    • Er du utenfor nettet, vil du automatisk bli bedt om å logge på med en UiO-bruker.
    • Du trenger ikke klikke på lenken [Logg på] over fulltekstlenken; dette gir ikke tilgang til elektroniske ressurser, kun til å bestille og fornye lån.

Bestille artikkel

• Dersom artikkelen ikke er tilgjengelig online, vil den være merket "Ingen fulltekst tilgjengelig".
  • Er du student eller ansatt ved UiO eller OUS, kan du likevel bestille artikkelen.
  • Dersom du ikke allerede er pålogget, klikk på [Logg på].

Du må logge på for å bestille artikkelen

• Etter at du har logget deg på, klikker du på den blå bestillingsknappen.

Klikk på den blå bestillingsknappen

• I bestillingsskjemaet fyller du inn ev. manglende opplysninger og velger hvilket bibliotek du vil hente artikkelen på, før du sender inn skjemaet.

Publisert 12. feb. 2020 09:44 - Sist endret 12. feb. 2020 10:00