Finne Generaladvokatens forslag til avgjørelse

– En veiledning i hvordan du finner Generaladvokatens forslag til avgjørelse

Generaladvokatens forslag til avgjørelse

Hvilken database

Generaladvokatens forslag til avgjørelse finnes i EUR-Lex og i Lovdata Pro.

Hvordan søke

I engelsk versjon: Trykk på lenken [Advanced search] som befinner seg like nedenfor knappen for hurtigsøk. I feltet [Collection] velg [Case-law] fra nedtrekksmenyen. I feltet [Document reference] velg [Advocate General’s opinion]. Ved søk på partsnavn utfør søket i feltet [Text search], for så å trykke på [Search]. 

Velg [Avansert søk] fra menyen.Trykk på plusstegnet ved siden av [Internasjonalt], deretter trykk på plusstegnet ved siden av [EU], og så trykk på plusstegnet ved siden [EUR-Lex engelsk], for så å huke av for [EU-domstolen: Case law (engelsk) (CLX6)]. I feltet [Celex number] skriv *CC* for å avgrense søket til treff på forslag til avgjørelse fra Generaladvokaten. 

Vi viser:

Musikk: Western Tanager av Chad Crouch

Om Generaladvokatens forslag til avgjørelse

Generaladvokatens forslag til avgjørelse er ikke bindende for EU-domstolen, og er verken bindende i en EU- eller EØS-rettslig kontekst. 

Metodepoeng

I tillegg til at EU-domstolen anvender Generaladvokatens forslag i sin rettspraksis, anvender EFTA-domstolen uttalelser hentet fra Generaladvokatens forslag. Generaladvokatens forslag til avgjørelse kan for den alminnelige rettsanvender ha rettskildeverdi som støtteargument for en bestemt tolkning. I tillegg har Generaladvokatens forslag en informasjonsverdi for å forstå hva en avgjørelse fra EU-domstolen handler om. 

 

Gå til Guiden for EU- og EØS-rett

Publisert 13. aug. 2020 16:07 - Sist endret 13. aug. 2020 16:07