Hvor finner jeg pedagogikkbøker i biblioteket?

Samlingene ved Universitetsbiblioteket i Oslo

Universitetsbiblioteket i Oslos boksamlinger i pedagogikk finner du i Georg Sverdrups Hus på Blindern i 2. et.

Bøker:

I Georg Sverdrups hus er bøkene stilt opp etter deweysystemet, i hovedsak står faglitteraturen oppstilt i 2.etasje. Biblioteket boksamling består også av e-bøker.

Pedagogikk og spesialpedagogikk finnes i nummerintervallet 370 - 379.

Oppslagsverk/Referanseverk:

Disse er hovedsakelig oppstilt på hyller i 2. etasje under signaturen Ref2. Hyllene er merket med røde skilt. Bøkene er tilgjengelig for bruk i biblioteket, men er ikke til utlån. Merk at en del håndbøker finnes i bibliotekets boksamling og at flere oppslags- og referanseverk er tilgjengelig i elektronisk format  (e-bøker). 

Film og video/DVD innen pedagogikk:

Bibliotekets samling av film/dvd står i lukket magasin (mag312) og må bestilles. Utlånstid er en uke.

Plassering i lukket magasin:

En del av den eldre faglitteraturen står oppstilt i lukkede magasiner. De kan bestilles direkte via Oria-skjermen med låntakerID, eller ved å levere en bestilling i veiledningsskranken i 1. etasje. Du finner også en del eldre utenlandsk litteratur fra før 1966 i bibliotekets gamle hovedkatalog (HK1). Eksempler på dette er bøker fra tidligere Norsk pedagogisk studiesamling.

Tidsskrifter:

Siste årgang av trykte tidsskrifter er oppstilt alfabetisk under nummer 370 i 1. etasje. Årganger fra 1980- finner du stilt opp alfabetisk på tidsskriftets tittel i underetasjen. Tidsskrifter fra før 1980 er stilt opp i lukket magasin, og må bestilles.

Publisert 21. sep. 2010 10:53 - Sist endret 11. juli 2019 12:27