Luke 19: Med ild skal ild bekjempes

Denne mannen snorket så mye at han måtte flytte ut i skogen. Han øver seg tilbake til sivilisasjonen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.no.

Det er på tide med litt prisvinnende forskning i kalenderen. Den type forskning som hjelper deg med nattesøvnen og gir et solid julegavetips i samme slengen.

Bor du med noen som snorker og holder deg våken om natta? Det er få ting som er så irriterende som kontinuerlig støy når du prøver å få ro og fred, men samtidig er det ikke alltid så lett, hverken å påpeke problemet eller finne en løsning som funker.

Heldigvis har dagens luke, en IgNobel-vinnende artikkel, kuren klar: Gå til nærmeste hippiesjappe og kjøp en didgeridoo. Ved å la snorkeren i huset øve daglig på den, vil uønskede, monotone, brumlende lyder i husholdningen snart være en saga blott.

Puhan Milo A, Suarez Alex, Cascio Christian Lo, Zahn Alfred, Heitz Markus, Braendli Otto et al. Didgeridoo playing as alternative treatment for obstructive sleep apnoea syndrome: randomised controlled trial BMJ 2006; 332 :266

Julekalenderen dag for dag

Av Magnus Carlström
Publisert 19. des. 2017 07:00 - Sist endret 21. des. 2017 09:51