Oria

English version

Oria er databasen for alle norske høyskole- og universitetsbibliotek. Hovedsaklig brukes denne basen til å søke opp bøker, men man kan også finne tidskrifter, lydbøker, elektronisk litteratur m.m. Spesielt nyttig i forhold til de andre databasene er at man kan importere bokreferanser til EndNote derfra.

Denne databasen er gratis og man trenger ikke være innlogget på universitetsnettet for å bruke den. For å finne denne eller andre databaser, les Finn databaser.

Gå til www.ub.uio.no eller på fagsidene dine og gjør et søk i søkeboksen under 'Finn bøker, artikler, tidsskrifter m.m.':


I lista som dukker opp velger du de referansene du ønsker å laste inn i EndNote ved å trykke på de tre punktumene øverst i høyre hjørne av listeboksen:

Deretter trykker du på 'Endnote Desktop' som dukker opp nederst til høyre i boksen. Merk at du ikke skal trykke på 'Endnote', men 'Endnote Desktop' istedet.

La 'Tegnsett (UTF-8)' være og trykk på 'Last ned'.

Dersom du får spørsmål om å åpne (Open/Åpne) nedlastningen velg dette, da går referansen rett inn i EndNote-biblioteket ditt. Får du ikke et slikt spørsmål, må du laste ned fila og finne den frem og åpne den, f.eks. i 'Nedlastninger/Downloads'-mappa. Fila heter ofte noe sånt som 'endNote_2018_08_23_00_26.enw'. Ved å åpne fila blir referansen importert inn i EndNote-biblioteket ditt.

Publisert 18. juli 2014 18:53 - Sist endret 23. aug. 2018 00:30