SciFinder med Chemical Abstracts

English version


SciFinder gir full tilgang til hele Chemical Abstracts, CAS Registry file og Medline. Foruten bibliografiske referanser inneholder SciFinder informasjon om blant annet reaksjoner med organiske forbindelser.

Hvordan finne SciFinder?

SciFinder er ikke gratis og man må enten sitte på en maskin som er medlem av UiO-domenet eller aksessere databasene via i en nettleser i Kiosk (http://kiosk.uio.no). Dersom du er utenfor universitetsnettet, logg deg på Kiosk og finn Internet-Explorer-ikonet. Bruk denne nettleseren når du søker i databasene. I tillegg må man opprette en bruker man logger seg på med, se her for mer informasjon: http://www.ub.uio.no/fag/naturvitenskap-teknologi/kjemi/database/

Den enkleste måten å finne SciFinder på er å gå til forsiden til Universitetsbiblioteket - http://www.ub.uio.no/ - og søke den opp i søkeboksen etter at man har klikket på databaser-fanen.
Men det beste er å bruke fagsidene til ditt eget fagfelt, disse sidene har ofte direktelenker til forskjellige basene og i tillegg annen fagrelatert informasjon.
Du finner en oversikt over slike fagsider her: http://www.ub.uio.no/fag/

Hvordan importere referanser fra SciFinder til EndNote

  • Gjør et søk, f.eks. på "dna repair".
  • Merk av de referanser som skal overføres.

  • Trykk på 'Export'-lenken (helt til høyre på siden).

  • Velg 'Export' 'Selected'.
  • Velg 'Citation export format (*.ris)'.
  • Trykk 'Export'.
Publisert 7. nov. 2012 15:37 - Sist endret 3. mai 2016 13:44