Fagside for det baskiske språket

Finn bøker, artikler, tidsskrifter m.m.

Kontakt

Her vil den norske forskeren finne en samling av elektroniske ressurser om det baskiske språket, dets kultur og historie. Andre flere fagligrelevante opplysninger står på noen av disse fagsider.

Hvor finner jeg bøker innen baskisk i biblioteket?

De språklige og litterære samlingene står i hyllene i tredje etasje sammen med de spesialfaglige oppslagsverkene. Den skjønnlitterære samlingen er i magasinene U371 (Fransk, Katalansk og Italiensk). Bøkene som handler om kulturkunnskap er i andre etasje. De generelle referansesamlingene og tidsskriftene er i første etasje.

Alle disse bøkene er stilt opp etter Deweys desimalsystem. Noen eksempler er 449.9, som er katalansk språk, og 849.9, som er katalansk litteratur.

Det fins også flere institutssamlinger fra ILOS klassifisert etter den gamle signaturen i halvåpen magasin K311 og i de lukkete magasinene Mag312 og Mag315.

Boksøk

Emnesøk

Søk etter litteratur om ulike emner med utgangspunkt i emneordslister:

  • Dewey emneregister: søk på emneord eller deweynummer for oversikt over hvordan litteraturen i biblioteket er klassifisert og plassert etter emne.
  • HUMORD - søk på emneord.

Send innkjøpsforslag

Har du et forslag til innkjøp av bøker, tidsskrifter, databaser?

Tilgang hjemmefra

Få tilgang til bibliotekressurser når du er utenfor UiOs nettverk.


Søking, referering og skrivetips


UiOs akademiske skrivesenter


Hjelpeside for deg som tar en doktorgradAlt du trenger for å komme dit du vil med forskningen din

Aktuelt

  • UB har digitalisert tidskriftet "Språk og språkundervisning" 29. aug. 2022

    Språk og språkundervisning var bladet til foreningen Landslaget moderne språk. Fra 1965 til 2010 bortsett fra i perioden 1973 til 1975 ble utgitt 167 numre av bladet. Digitaliseringen omfatter 4 860 sider med forskjellige fonter inklusive fotografier og tegninger. Gjennom de 45 årene det eksisterte, endret det formatet fem ganger. Bladet inkluderer forskjellige typer dokumenter: artikler, didaktiseringer, referater, reklamer, osv. skrevet først og fremst på engelsk, fransk, spansk, tysk og selvfølgelig norsk, noe som gir en uvurderlig oversikt for fremmedspråklærere i den norske skolen.

    Digitaliseringen.