Don Quijote i Universitetsbiblioteket. 400-årsjubileet (1615-2015) for utgivelsen av den andre delen av Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha

Hovedmonter i utstillingen. 1. etasje i Georg Sverdrups hus

Bokutstilling 9-29. oktober 2015.

For 10 år siden arrangerte vi en stor utstilling og andre aktiviteter (foredrag, konsert, skuespill osv.)  i forbindelse med firehundreårsjubileet for utgivelsen av romanen Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha av Miguel de Cervantes Saavedra (1547-1616) på forlaget Juan de Cuesta i Madrid.

I år, ti år senere, fortsetter vi å feire 400-årsjubileet, men denne gangen feirer vi den andre delen av den berømte boka av Miguel de Cervantes Saavedra.

José María Izquierdo, Fagreferent i Romanske språk

På disse sidene kan hispanister (forskere og studenter) finne relevant informasjon både i elektronisk og tryktversjon om romanen Don Quijote av la Mancha av Miguel de Cervantes Saavedra i forbindelse med firehundreårsjubileet for utgivelsen på forlaget Juan de Cuesta i Madrid.

I seksjonen "Elektronisk Don Quijote" finnes elektroniske versjoner av romanen til Miguel de Cervantes og lenker direkte til monografier som er viet Don Quijote. I "Bibliotek" er lenker til våre kataloger ORIA og HKI og med bibliografiske referanser om Cervantes og "Ridderen av den triste skikkelse" samlet. Til slutt ligger lenker til to elektroniske ordbøker, som gjør det litt lettere å forstå den "cervantinske" teksten. Som avslutning har vi laget en videosnutt med de viktigste utgavene av Don Quijote av la Mancha som finnes ved dette biblioteket: Don Quijote i Universitetsbiblioteket i Oslo.  

På norsk

På norsk

Plakat i pdf

Deler av utstillingen

Se også

Bibliotek

  • Don Quijote i ORIA
  • Cervantes i ORIA
  • Cervantes i HKI
  • Monografier og artikler om Cervantes i ORIA