Pilegrimsveien til Santiago de Compostela

Bildet kan inneholde: kunst, maleri, mønster, historie, gjøre.
Codex Calixtinus Folio 4r, Den hellige Jakob den eldre

Pilegrimsveien til Santiago de Compostela er en samling vandreruter som leder fra flere land i Vest-Europa fram til katedralen i byen Santiago de Compostela i Galicia, Nordvest Spania. Der ligger, i henhold til tradisjonen, levningene etter Apostelen Jakob den store eller den eldre.

Pilegrimsfarten var viktig gjennom hele middelalderen. Ulike herberger og andre tjenester vokste opp langs de vanligste rutene.

Den spanske delen av pilegrimsveien ble oppført på verdensarvlisten i 1993. I Spania finnes ca. 1 800 bygninger og fysiske strukturer som kan knyttes til pilegrimsleden i 166 byer og landsbyer.

Å gå på "el Camino" er å oppleve forskjellige språk som baskisk, asturisk, spansk, aragonesisk og galisisk; og forskjellige litteraturer. Det innebærer å komme i kontakt med et stort utvalg av kulturer, gastronomier og folklorer; og å oppleve magien ved å gå inn i middelalderske bygninger. Og ikke minst å nyte den ekstraordinære opplevelsen av å gå alene 800 kilometer fra Pyreneene til Santiago.