MNKOM-lønsj: Veien fra idé til bok

Har du en bokidé i magen? På årets første MNKOM-lønsj samtaler bokaktuelle Katharina Vestre og Anna Blix med Åsmund Eikenes om veien fra den første tanken til boklansering - og entusiasme for natur og vitenskap. 

Hva slags overraskelser dukket opp underveis i skriveprosessen? Motgang og medgang. Hvordan er samarbeidet med illustratør og forlag? Hva har de oppdaget i rollen som naturviter og kunnskapsformidler? Vi får høre hva slags ambisjonar Katharina og Anna har for debatt med bøkene, samt tips til andre som har ein bokidé i magen. 

  • Katharina Vestre er stipendiat i cellebiologi ved UiO, seminarlærer på MNKOM og aktuell med boken "Det første mysteriet - historien om deg, før du ble født" (Aschehoug)
  • Anna Blix er biolog, journalist og politisk rådgiver for Rødt. Hun er aktuell med boken "En hyllest til sauen" (Manifest forlag)
  • Åsmund Husabø Eikenes er forfatter (Handboka, Samlaget 2016), har en doktorgrad i cellebiologi og er emneansvarlig for MNKOM 3000/4000.

Velkommen til MNKOM-lønsj!

Arrangementet er åpent for alle og vil bli streamet.

 

MNKOM

MNKOM er det lille, store emnet på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetet (MN) ved UiO. Hvert vårsemester har vi gleden av å gjøre bachelor- og masterstudenter bedre i forskningsformidling og gi dem en smaksprøve på forskningsjournalistikk.

Som en del av emnet skal MNKOM-studentene blogge, skrive og holde foredrag. To ganger i måneden inviterer de til MNKOM-lønsj i foajeen i Realfagsbiblioteket, velkommen til faglig påfyll! MNKOM-bloggen finner du på Titan


Receive newsletters from the Science Library

Publisert 12. feb. 2018 08:59 - Sist endret 26. aug. 2021 14:07