Utstillingsåpning | Spurv

Spurv - en fotoserie om det å være ung forsker i felt.

Hvert år reiser forskere og studenter fra Universitetet i Oslo til naturreservatet Lago Salso ved Adriaterhavsskysten i Italia for å forske på hybridarten romerspurv. Spurvegruppa startet med feltarbeid i dette området i 2012, og da var det kun romerspurv som levde her. Et par år senere slo middelhavsspurven seg ned i samme område og lever nå side om side med romerspurven.

Åsta Bjørg Dale og Camilla Lo Cascio Sætre reiste høsten 2018 til forskningsstasjonen som ligger ved reservatet, for å jobbe med Åstas masterprosjekt. Prosjektet går ut på å sammenligne problemløsningsadferden til middelhavsspurven og romerspurven. 
 
Bibliotekar ved Realfagsbiblioteket Simen Kjellin ble med på turen for å dokumentere. Resultatet ble til utstillingen Spurv, en fotoserie om det å være ung forsker i felt.

Velkommen til utstillingsåpning på 2. mesanin i Vilhelm Bjerknes hus!

Foto: Simen Kjellin

Spurvegruppa

Åsta Bjørg Dale, masterstudent ved Institutt for biovitenskap, og Camilla Lo Cascio Sætre,  stipendiat ved Institutt for biovitenskap. De to tilhører Spurvegruppa, som er en del av Centre for Ecological and Evolutionary Synthesis (CEES), et av UiOs sentre for fremragende forskning. Gruppa ledes av professor Glenn-Petter Sætre.

Lars Fr. H. Svendsen

Norsk forfatter og filosof som er professor ved Universitetet i Bergen. Han har gitt ut en rekke bøker, blant annet "Å forstå dyr - filosofi for hunde- og katteelskere."

Simen Kjellin

Bibliotekar og fotograf ansatt ved Realfagsbiblioteket.


Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

Publisert 6. feb. 2019 13:19 - Sist endret 10. sep. 2020 18:05