Fysikk på biblioteket: Alt som finnes

– En historie om alle tings underliggende bestanddeler. Foredrag ved professor Are Raklev, UiO: Fysisk institutt.

Hva består verden egentlig av? Det er et av de store spørsmålene som har opptatt mennesker i årtusener. I dette foredraget får du et materialistisk (og reduksjonistisk) svar fra fysikken på hva slags underlige byggeklosser du behøver for å bygget et univers som vårt, og et lite glimt av hvordan vi er kommet frem til det.

Arrangementet sendes direkte


Fysikk i biblioteket = Pølser, fysikk og potetsalat

En dag i måneden inviterer Realfagsbiblioteket og Fysisk institutt til populærvitenskapelig foredrag i Realfagsbiblioteket. Fysikken skal ut til folket, og hva er vel mer folkelig enn å servere fysikk med pølse og potetsalat? Derfor serverer Fysikkforeningen pølser og potetsalat før foredraget.

"Pølser, fysikk og potetsalat" er tittelen på en bok skrevet av Otto Øgrim og Helmut Ormestad – 1900-tallets Selda Ekiz og Andreas Wahl. De to fysikerne var pionerer innen realfagsformidling på radio og tv, og mest kjent for konseptet «Fysikk på roterommet». I vår versjon av pølser, fysikk og potetsalat tenker vi at du skal få høre foredrag du ikke har hørt før, enten det er fra stipendiater som er ferske i forskningsverdenen, professor II som kommer med et perspektiv utenfra eller gamle kjenninger med nye tanker.

Alle er velkomne!


Vil du motta nyhetsbrev fra Realfagsbiblioteket?

Publisert 26. apr. 2019 13:19 - Sist endret 16. nov. 2020 11:22