Hjernenatt - Forskernatt på biblioteket

Menneskehjernen inneholder anslagsvis 86 milliarder nerveceller og veier omkring 1,5 kilo. Fargen er gråhvit, og konsistensen omtrent som gelé. Har du lurt på hva som egentlig foregår inne i den lille, gråhvite klumpen som ligger og skvalper i saltvann oppe i hodeskallen?

Bildet kan inneholde: tekst, font, rosa, magenta.

All aktivitet og alle kjemiske prosesser produserer reaksjoner og våre bevisste og underbevisste sanseopplevelser, følelser, drømmer og tanker. Vi har invitert noen av landets skarpeste hoder til å forklare oss alt om hjernen. Velkommen til en festaften viet til dette mystiske og livsviktige organet.

Vi byr på foredrag med hjerneforsker Johan Fredrik Storm som forklarer hvordan vår (under)bevissthet fungerer. Kristopher Schau diskuterer hjernens pålitelighet med en av Norges fremste biologer Marianne Fyhn og ekspert på falske minner og vitnepsykologi Tim Brennen. I tillegg kommer filosof Einar Duenger Bøhn for å snakke om fremtidens bevissthet.
Bibliotekbaren Koma byr på konsert med Snasen – etter all faglig input slår vi oss løs på dansegulvet og mister et par hjerneceller. Kvelden ledes av Kristopher Schau.

Publisert 13. aug. 2019 10:07 - Sist endret 10. sep. 2020 18:37