Verden på vippepunktet. Bokprat med Dag O. Hessen

Vi direktesender bokprat med Dag O. Hessen og Reidar Müller om Hessens nye bok.

Bokforside Tilfeldig!

Verden kan oppleve selvforsterkende tilbakekoblinger og i verste fall vippepunkter i klimasystemer og økosystemer. I sin nye bok diskuterer Dag O. Hessen hvor vi står i dag, og hva vi risikerer med stø kurs. Et viktig poeng er at dette ikke bare er et spørsmål om mer eller mindre CO2, men også om tap av natur som ikke bare vi, men millioner av arter er avhengig av. Boka tar også opp løsninger, og det overordnede spørsmålet om problemene kan løses ved fortsatt økonomisk vekst.

Boka kom ut omtrent samtidig som covid-19 viruset rammet og lammet verden. Når vi nå aner lys i koronatunnellen blir det stadig mer aktuelle spørsmålet om dette kan være inngangen til en ny tid, eller om vi graviterer tilbake til "business as usual". Det meste av risikovillig kapital har forsvunnet fra verdens børser, men det vil komme tilbake, og da er det virkelig mulig å se for seg overgang ikke bare til grønnere investeringer, men et nytt syn på vekstens natur.

Velkommen til direktesending av bokprat om Verden på vippepunktet. Dag O. Hessen og Reidar Müller prater om boken i lys av covid-19.

Arrangementet blir sendt live

Publisert 14. apr. 2020 13:59 - Sist endret 9. sep. 2020 10:27