Boklansering: Varm klode, kaldt hode. Anja Røyne

For å nå klimamålene må verdens klimagassutslipp reduseres kraftig, faktisk så mye at de blir mindre enn null om noen få tiår. Hvordan kan dette egentlig være mulig?

Bokforside Varm klode, kaldt hode

I boka Varm klode, kaldt hode. Løsninger på klimakrisen gir fysiker og Brageprisvinner Anja Røyne en oversikt over de tekniske løsningene som kan gjøre det mulig å unngå de mest katastrofale konsekvensene av klimaendringene. Her kan du lese om hvordan vi kan rydde opp i atmosfæren ved å fjerne klimagasser, eller til og med å lage global solskjerming for hele planeten. Muligheter som inntil nylig var science fiction er i ferd med å bli virkelighet. Hva vil de kreve av oss?

Velkommen til boklansering på Realfagsbiblioteket! Her vil du få en kort presentasjon av boka, og dessuten blir det populærvitenskapelige innlegg fra et knippe glimrende formidlere: 

Bjørn H. Samset (CICERO) om hva FNs klimapanel sier om fremtiden, Anja Sundal (UiO) om hvordan karbon kan lagres trygt i stein, Erik Joner (NIBIO) om jord som karbonlager og Trude Storelvmo (UiO) om skymanipulering for å skygge for sola

Selvsagt blir det også boksalg med mulighet for signering. 

Arrangementet blir sendt live

Publisert 4. sep. 2020 10:00 - Sist endret 23. sep. 2020 08:53