Maskinene kommer: Kunstig intelligens & frykten for fremtiden

"The machines rose from the ashes of the nuclear fire. Their war to exterminate mankind had raged for decades, but the final battle would not be fought in the future. It would be fought here, in our present. Tonight... "

Arnold Schwarzenegger fra filmen The Terminator

I filmen The Terminator (1984) utløses en global atomkrig av et menneskeskapt dataprogram. Få mennesker overlever og de som gjør det blir jaget og drept av ulike drapsroboter utviklet av Skynet. Kan utviklingen av kunstig intelligens føre til slike dystopiske fremtidsutsikter? Er frykten for at K.I. en dag skal bli smartere enn mennesker, vokse og vokse og til slutt dominere verden reell?

To av de fremste på området, Morten Goodwin og Klas Pettersen, kommer til oss for å ha en samtale om ulike scenarioer med forfatter og journalist Reidar Müller. Her får vi forhåpentligvis noen svar som gjør at vi kan bevare nattesøvnen, eller kanskje vi løper hjem for å hamstre hermetikk og ammunisjon. Men før vi gjør det skal vi først kose oss med science fiction klassikeren The Terminator.

Det oppfordres strekt til å kle seg ut som T-800 og øve inn sin beste Arnold-imitasjon. Det blir enkel bar og andre festligheter underveis i programmet. Filmmanuset "Maskinene kommer" skrevet av en K.I. maskin vil bli lansert.

I panelet:

Klas Pettersen er daglig leder i NORA - The Norwegian Artificial Intelligence Research Consortium. Han har en Ph.d. i computational neuroscience. Han har jobbet som hjerneforsker i nesten 20 år - de siste årene aktivt med K.I.

Morten Goodwin er førsteamanuensis ved UiA og nestleder for Centre for Artificial Intelligence Research. Han underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og PhD-studenter.

Samtalen ledes av forfatter og journalist Reidar Müller.

18-års grense
Fri adgang
Arrangementet er en del av Forskningsdagene

Panelsamtalen vil streames

Publisert 2. sep. 2020 13:02 - Sist endret 9. sep. 2020 10:27