En saga i stein - en historie om en øde øy og sedimentologiens uendelige sjarm

Velkommen til oktober utgaven av Geo-onsdag! Denne gangen er det foredrag ved Ingrid Angell, førsteamanuensis i sedimentologi ved Universitetet i Oslo. 

Bildet kan inneholde: himmel, fjell, økoregion, berggrunn, highland.

Velkommen til oktoberversjonen av GeoOnsdag. Denne gangen er det Ingrid Angell som skal holde foredraget "En Saga i Stein -En historie om en øde øy og sedimentologiens uendelige sjarm".

Det finnes utrolig mye mer å se i steiner lagd av sand og leire, enn du noen gang har forestilt deg. Ingrid tar deg med på en reise til en øde øy, på Svalbard, og sammen utforsker dere alle de hemmelighetene som steinene skjuler, og på denne måten oppdages sedimentologiens uendelige sjarm - å kunne lese en saga, i lag av stein.

Ingrid Anell er førsteamanuensis i sedimentologi ved Universitetet i Oslo. Hun har tidligere vært PostDoc på Svalbard der hun forsket på hvordan de sedimentære bergartene under Trias ble dannet.

Foredraget vil streames
 


GEO-onsdag

En gang i måneden vil forskere i geofag ved UiO fortelle om sin forskning og introdusere geofagene til et vidt publikum, fra førsteårs bachelor-studenter til nysgjerrige kolleger på universitetet, i en hyggelig atmosfære på Realfagsbiblioteket. Det er mulig å stille spørsmål etter foredraget.

Det serveres kaffe/te.

Alle er velkomne!


    Publisert 7. okt. 2021 21:58 - Sist endret 23. nov. 2021 14:10